Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

31/5/2011, Λύση στο Πρόβλημα Στέγασης του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων με Παρέμβαση Μανώλη Σκουλάκη

31.05.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Άμεσα ξεκινά η μελέτη για την επισκευή του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών στο χώρο του οποίου θα στεγαστεί το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων έπειτα από προσπάθειες του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων Φορέων (Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Χανίων, Σύλλογος Διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων). Το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων για πολλά χρόνια φιλοξενείται στο δώμα του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας.

 

Η επισκευή του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, καθώς η λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα τοποθετείται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής των Χανίων.

 

Σημειώνεται ότι η εν λόγω σχολική μονάδα θα μπορεί πλέον να καλύπτει τις ανάγκες και νέων μαθητών με κινητικά προβλήματα, οι οποίες δεν μπορούσαν να καλυφθούν κατά το παρελθόν από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

 

Παράλληλα, σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), κ. Δρούλια, έλαβε τη διαβεβαίωση για προμήθεια τριών αιθουσών προκάτ, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες φοίτησης των μαθητών της πρώτης τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων.

 

Επισημαίνεται, ότι το Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων θα συνεχίσει να στεγάζεται στον υπάρχοντα χώρο (πρώην ΘΑΛΗΣ), καθώς επίσης εξετάζεται η δυνατότητα από τον Δήμο Χανίων στέγασης του σε μόνιμο χώρο.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Σκουλάκη με τον κ. Δρούλια υπήρξε η δέσμευση ένταξης του 2ου Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας, στο πρόγραμμα κατασκευής σχολείων στην Κρήτη με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας, το 2ο Γυμνάσιο Ακρωτηρίου και το 4ο Γυμνάσιο Χανίων.