Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

14/7/2011, Έναρξη λειτουργίας του νέου δημοτικού φωτισμού και των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Mουρνιών : Aναφορά Δήμαρχου Χανιών

14.07.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

«Παραδίδουμε σε λειτουργία ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο έρχεται να επιλύσει ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή μας, μετατρέποντας την άλλοτε διασταύρωση «καρμανιόλα» σ’ ένα ασφαλή κυκλοφοριακό κόμβο». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την τελετή έναρξη της λειτουργίας του νέου δημοτικού φωτισμού και των φωτεινών σηματοδοτών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14/7/2011 στον κόμβο των Μουρνιών.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του αναφέρθηκε στη σημασία του έργου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής του νέου Δήμου Χανίων, που πρέπει να υλοποιηθούν, είναι η διασύνδεση του κέντρου της πόλης με τη νέα εθνική οδό στον κόμβο Μουρνιών, η οποία περιλαμβάνει ανεξάρτητη είσοδο προς την πόλη των Χανίων από την οδό Μουρνιών – Αναπαύσεως και έξοδο απ’ αυτήν μέσω της επέκτασης της οδού Ζυμβρακάκηδων με παράλληλο κόμβο στην οδό Αγίας Μαρίνας».

«Ο Δήμος Χανίων – και εγώ προσωπικά - βρίσκομαι σε συνεχή επαφή τόσο με το Υπουργείο Υποδομών όσο και με την Περιφέρεια Κρήτης για να επιλυθούν τα προβλήματα των απαλλοτριώσεων και των αποζημιώσεων, τόσο για τα τμήματα εντός σχεδίου όσο και για τα εκτός σχεδίου πόλεως, ωριμάζοντας έτσι την ένταξη του μεγάλου έργου στο Ε.Σ.Π.Α.» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι η νέα δημοτική αρχή προχώρησε με ίδια μέσα και πόρους στην αναγκαία διαπλάτυνση του δρόμου, στην κατασκευή της απαραίτητης αντιπλημμυρικής υποδομής, στον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου και στη φωτεινή σηματοδότησή του.

 «Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους παρόδιους ιδιοκτήτες για τη συναίνεση τους, τα συνεργεία του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., καθώς και τον εργολάβο ασφαλτικών εργασιών του Δήμου Χανίων για τη σπουδαία συμβολή τους στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου» κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων.

Αγιασμό στο σημείο τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, ενώ το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τάσος Κουρουπάκης ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων Χανίων, Μουρνιών και Νεροκούρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

p1