Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

23/6/2011, Διαγραφή Κλήσεων Δημοτικής Αστυνομίας προ του 2001 και Εξισορρόπηση Ενοικίων Δημοτικής Αγοράς: Εισηγήσεις Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Χανίων

23.06.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για απαλοιφή των προστίμων, που έχει βεβαιώσει η Δημοτική Αστυνομίας προ του έτους 2001,  ύψους περίπου 3 εκατ. 150 χιλ. ευρώ, θα καταθέσει η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, όπως γνωστοποίησε σήμερα Πέμπτη 23/6/2011 το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Πρωτοπαπαδάκης.

 

 Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης τόνισε ότι αντιμετωπίζεται αδυναμία είσπραξης του συγκεκριμένου ποσού, λόγω διαφόρων παραμέτρων (αλλαγή πινακίδων κυκλοφορίας, αλλαγή αυτοκινήτων, κ.α.), επομένως σε μία προσπάθεια ελάφρυνσης της δημοτικής ενημερότητας, αλλά και των υποχρεώσεων των δημοτών, ιδιαίτερα τη σημερινή περίοδο, οι κλήσεις προ του 2001 προτείνεται να διαγραφούν. Η εν λόγω πρόταση διατυπώνεται έπειτα και από τη σύμφωνη γνώμη της ορκωτού λογίστριας.

 

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών γνωστοποίησε ότι θα κατατεθεί εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και για την κατά περίπτωση μείωση των ενοικίων των καταστημάτων, που στεγάζονται στη Δημοτική Αγορά των Χανίων. Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης το ποσό από οφειλόμενα ενοίκια προς τον Δήμο Χανίων προσεγγίζει τα 300.000 €, ενώ στα 200.000 € ανέρχονται οι ανείσπρακτες υποχρεώσεις από επιχειρηματίες, που έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για την με κριτήρια μείωση του ενοικίου, που καταβάλλουν, η οποία και θα εξεταστεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. «Με την εξισορρόπηση των ενοικίων θα μπορέσουν οι επιχειρηματίες να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο, ενώ στόχος μας είναι να κατανοήσουν όλες οι πλευρές ότι η Δημοτική Αγορά των Χανίων τόσο με την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, όσο και τον σχεδιασμό για ένταξη της στον χρηματοδοτικό μηχανισμό «jessica" έχει μετατραπεί σε ανταγωνιστικό προϊόν για ανάπτυξη επαγγελματικής δραστηριότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Χανίων.

 

Τέλος, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης αναφέρθηκε και στη λειτουργία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων από τις 2 Μαΐου 2011, οπότε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός. Ακολούθως, έχουν εκδοθεί από τη Διεύθυνση δυόμισι χιλιάδες (2.500) περίπου εντάλματα και έχει πληρωθεί το ποσό των  21 εκατ. ευρώ σε διάφορες υποχρεώσεις του Δήμου (προνοιακά επιδόματα, μισθοδοσίες, προμηθευτές, κ.α.). Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος το ποσό των 4 εκατ. ευρώ αφορά παλιές οφειλές. «Η προσπάθεια, που καταβάλλουμε θα συνεχιστεί, καθώς προχωράμε με σταθερό τρόπο και καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε τόσο στις απαιτήσεις των προμηθευτών, των εργολάβων, όσο και στη λειτουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου», κατέληξε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.   

 p1