Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

30/5/2011, Καλωσόρισμα Δήμου Χανίων σε μέλη Συνδέσμων Γαστρονόμων Ελλάδος και Τουρκίας – Στο επίκεντρο ο γαστρονομικός τουρισμός

30.05.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 08:05

Πενήντα γαστρονόμοι Ελλάδας και Τουρκίας κατέφτασαν στο Αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» την Τρίτη 24 Μαΐου. Κατά την άφιξή,  τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων η οποία  τους προσέφερε  πληροφοριακό έντυπο υλικό και χάρτη της πόλης άλλά και του Νομού Χανίων. Οι γαστρονόμοι μέλη της Confrérie de la Chaîne des Rotisseurs, συμμετείχαν στην 7η ετήσια συνάντηση μελών των Συνδέσμων Γαστρονόμων της Τουρκίας και της Ελλάδας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, στα πλαίσια των ανταλλαγών γαστρονομικών συναντήσεων των δυο Συνδέσμων. Η Chaine des Rotisseurs, είναι η πιο σημαντική αδελφότης – σωματείο με μέλη, επαγγελματίες εστιάτορες ή ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ή διευθυντές αυτών καθώς και με μη επαγγελματίες μέλη από όλο τον κόσμο που ασχολούνται και απολαμβάνουν τη γαστρονομία.

 

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Χανίων σε θέματα Τουρισμού κ Μαρία Κοκκινάκη.  συναντήθηκε με τους  Πρόεδρους   των  Συνδέσμων  των  Rotisseurs στην Ελλάδα και  Τουρκίας κ.κ. Τάσο Κιούλπαπα και Mohamed Hammam αντίστοιχα, όπου αφού τους καλωσόρισε τους ευχήθηκε καλή διαμονή στον τόπο μας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή της ότι «τα μέλη της Confrérie de la Chaîne des Rotisseurs θα αποτελέσουν καλούς  πρεσβευτές της φιλοξενίας, της γαστρονομίας  και των ομορφιών του τόπου μας»

 

Μ. Σκουλάκης: Προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού

Στις πρωτοβουλίες του Δήμου Χανίων που στοχεύουν στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, το Σάββατο 28/5/2011 κατά τη διάρκεια δείπνου των Συνδέσμων των  Rotisseurs στην Ελλάδα και Τουρκία που έλαβε χώρα σε γνωστό εστιατόριο των Χανίων. Ο Δήμαρχος Χανίων αφού καλωσόρισε τους γευσιγνώστες από την Ελλάδα και τη Τουρκία, τους προσέφερε εκδόσεις του Δήμου Χανίων που παρουσιάζουν το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν και παρόν του Δήμου ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος Χανίων στοχεύει και στον γαστρονομικό τουρισμό για να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα του νησιού, γνωστοποιώντας παράλληλα τη πρόθεση του να διοργανώσει συνέδριο με σχετική θεματολογία και δράσεις. Η ανταπόκριση του προέδρου των Συνδέσμων Γαστρονόμων  Τουρκίας Mohamed Hammam ήταν άμεση αφού όπως ανέφερε «οι καλύτεροι Τούρκοι Σεφ θα έρθουν στα Χανιά για να συμμετάσχουν στο εν λόγω συνέδριο». Τέλος, σημειώνεται πως οι «Rotisseurs» χάρισαν με τη σειρά τους αναμνηστική πλακέτα στον κ. Σκουλάκη.

 

p1