Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

6/5/2011, Συνεργασία Πρεσβείας Φινλανδίας στην Ελλάδα και Δήμου Χανίων στον Τομέα του Πολιτισμού και του Τουρισμού: Εθιμοτυπική Επίσκεψη Πρέσβη στο Μ. Σκουλάκη

06.05.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

Η συνεργασία μεταξύ της Πρεσβείας της Φινλανδίας και του Δήμου Χανίων στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, σήμερα Παρασκευή 06/5/2011 ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα, Erkki Huittinen, και ο κυβερνήτης του φινλανδικού πλοίου «Pohjanmaa», Comm. Mika Raunu, με τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα πολιτισμού, Δημήτρη Λειψάκη, προτάθηκε η συμμετοχή της Πρεσβείας στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην πόλη μας.

«Τα Χανιά αποτελούν για τους Φιλανδούς τον πρώτο προορισμό παγκοσμίως για θερινές διακοπές» τόνισε ο κ. Πρέσβης, προσθέτοντας ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση φέτος εκτιμάται ότι θα σημειωθεί αύξηση της τουριστικής κίνησης από Φινλανδία προς Χανιά της τάξεως του 30%.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι πρόσφατα αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Χανίων, Δημήτρη Λειψάκη, επισκέφθηκε την φινλανδική πρωτεύουσα, συμμετέχοντας επίσημα σε διεθνή τουριστική έκθεση. Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Ελλάδα σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως τον τουρισμό και τον πολιτισμό. 

p1

p2