Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

20/6/2011, Ο δημοφιλής σεφ James Martin μαγειρεύει στα Χανιά – Προβολή της κρητικής γαστρονομίας στο εξωτερικό με τη συμβολή του Δήμου Χανίων

20.06.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 09:06

Η γνωστή βρετανική τηλεοπτική σειρά με θέμα τη γαστρονομία «James Martin''s  Mediterranean feasts» του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού UKTV’s θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στο Δήμο Χανίων από την Δευτέρα 20 έως και Τετάρτη 23 Ιουνίου 2011, προβάλλοντας την Κρητική Διατροφή.

 

Η τηλεοπτική σειρά θα έχει κύκλο 10 εκπομπών με γυρίσματα σε 4 διαφορετικές χώρες  της Μεσογείου:  την  Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.


Ο James Martin, θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ της Βρετανίας και οι εκπομπές του παρακολουθούνται από ένα εκατομμύριο και πλέον τηλεθεατές. Η εν λόγω εκπομπή θα μεταδοθεί  στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2011.

 

 Τα γυρίσματα  της εκπομπής στο Δήμο Χανίων θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Αγορά Χανίων, στο Ενετικό Λιμάνι καθώς και στους ορεινούς όγκους της Δημοτικής Ενότητας Κεραμίων.

 

Η συμβολή του Δήμου Χανίων και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής υπήρξε καθοριστική προκειμένου να επιλεγούν τα Χανιά στο οδοιπορικό της εκπομπής ως τόπος μαγειρέματος του δημοφιλούς σεφ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και ενημερωτικό υλικό στην εταιρεία παραγωγής της εκπομπής  σχετικά με τα Τοπικά Προϊόντα, τον τρόπο ζωής των Χανιωτών, τα ήθη και τα έθιμα και αναλαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες επαφές για την υλοποίηση των γυρισμάτων.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις αρχές Ιουνίου είχε πραγματοποιηθεί διερευνητική επίσκεψη της  εταιρείας παραγωγής στο Δήμο Χανίων, από στέλεχος της εκπομπής. Ο Δήμος Χανίων μέσω της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κας. Μ. Κοκκινάκη και των αρμόδιων υπηρεσιών του φρόντισε  ώστε το στέλεχος της Βρετανικής τηλεόρασης να αποκομίσει τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις για το Δήμο, τα Χανιά και τους ανθρώπους του Τόπου μας, συμπεριλαμβάνοντας τελικά το Δήμο μας στις τοποθεσίες των γυρισμάτων της εκπομπής.

 

Ο Δήμος Χανίων με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, ανοίγει δρόμους σε νέες στοχευμένες τουριστικές αγορές, όπως αυτή του γαστρονομικού τουρισμού.  Αυτόν το στόχο εξυπηρετεί, με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο και η συγκεκριμένη εκπομπή της Βρετανικής τηλεόρασης.