Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

1/8/2011, Ανάρτηση - μίας ακόμα - Γαλάζιας Σημαίας στη παραλία στο Μαράθι: Από το Δήμο Χανίων

01.08.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 09:08

Μία ακόμα «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει από το πρωί του Σαββάτου 30 Ιουλίου, στις παραλίες του Δήμου Χανίων και πιο συγκεκριμένα στην παραλία στο Μαράθι της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου. Η τελετή ανάρτησης της «Γαλάζιας Σημαίας» έλαβε χώρα από τον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων και Συμβούλων Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων και λουομένων.

Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης «η απονομή της Γαλάζιας Σημαίας σε μια παραλία, όπως αυτή που βρισκόμαστε σήμερα στο Μαράθι Ακρωτηρίου, αποτελεί τη καλύτερη εγγύηση ότι η συγκεκριμένη παραλία διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές αλλά το πιο σημαντικό είναι τόσο καθαρή ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες της ασφάλεια». Παράλληλα προσέθεσε ότι «οι Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες προσδίδουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπως είναι τα Χανιά, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος».

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι ο Δήμος Χανίων διαθέτει πανέμορφες παραλίες και κάλεσε ταυτόχρονα όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες «να προσέχουμε τις παραλίες μας και να τις διατηρούμε καθαρές για να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε με ασφάλεια».  

Σημειώνεται ότι για εφέτος, συνολικά στον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων απονεμήθηκαν συνολικά 11 Γαλάζιες Σημαίες σε ισάριθμες παραλίες.        

p1

p2