Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

29/9/2011, Υπογραφή Ανάθεσης Εκπόνησης της Μελέτης για την Αναθεώρηση και την Επέκταση του Γ.Π.Σ. Χανίων: Από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τους Εκπροσώπους της Σύμπραξης Τεσσάρων Μελετητικών Γραφείων

29.09.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 29/9/2011, το μεσημέρι, από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τους εκπροσώπους της σύμπραξης τεσσάρων μελετητικών γραφείων η ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «Αναθεώρηση και Επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Χανίων και των Περιαστικών (πρώην) Δήμων Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Σούδας».

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 22 μηνών και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων ή από τυχόν χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ανέρχεται στα 741.525€. Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος Χανίων με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, και τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕ.Κ.Α., κ. Νίκο Σηφουνάκη, είχε ζητήσει πρόσφατα τη διερεύνηση του ενδεχομένου η μελέτη να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της ανάθεσης της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, «μιας διαδικασίας, που ξεκίνησε», όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης, από τον Ιανουάριο του 2009 από την προηγούμενη δημοτική αρχή». 

 

«Εφ’ όσον οι ίδιοι οι μελετητές δεσμεύονται ότι θα δουλέψουν σκληρά, το ίδιο θα κάνουμε και εμείς, σε συνεργασία με τους Φορείς, προκειμένου αυτό το χρονοδιάγραμμα να υλοποιηθεί και ο Δήμος Χανίων να αποκτήσει επιτέλους τον καμβά πάνω στον οποίο θα οικοδομηθεί η ανάπτυξη για τα επόμενα 20 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.

 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις προσπάθειες, που είχε καταβάλλει στον συγκεκριμένο τομέα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Χανίων έχει μια συνέχεια.

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της σύμπραξης μελετητικών γραφείων, Κων/νος Καλλέργης, χαρακτήρισε τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια ως μελέτες με ιδιαιτερότητες για τις οποίες απαιτείται συνεχής συνεργασία με τον Δήμο, τους Φορείς και ολόκληρη την κοινωνία. «Χρειάζεται να είναι κοινωνοί όλοι οι πολίτες των Χανίων, ώστε να συναξιολογήσουμε τις απόψεις και να έχουν οι προτάσεις για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο την ευρύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή», δήλωσε ο κ. Καλλέργης.

 

«Ένας μεγάλος στόχος, ένα όραμα, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης των Χανίων και των πρώην περιαστικών Δήμων ολοκληρώνεται. Βεβαίως σε αυτά τα θέματα όλοι οι Χανιώτες είμαστε ενωμένοι, μία γροθιά, γιατί το Γ.Π.Σ. αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο όχι μόνο για τον «Καλλικρατικό» Δήμο Χανίων αλλά για ολόκληρο τον Νομό» επεσήμανε από την πλευρά του ο πρώην Αντιδήμαρχος, νυν Δημοτικός Σύμβουλος, Αριστείδης Παπαδογιάννης.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία προκήρυξης της ανάθεσης της μελέτης ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009 με Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και των πρώην Καποδιστριακών Δήμων: Χανίων, Σούδας, Ελ. Βενιζέλου και Θερίσου.

Το αντίστοιχο Γ.Π.Σ. της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας εκπονείται με το ποσό των 310.000 €, ενώ του Ακρωτηρίου βρίσκεται  στο τελικό στάδιο ανάθεσης με το ποσό των 400.000 €.

p1

p2