Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

29/4/2011, Σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων το Παλιό Τελωνείο: Τελετή υπογραφής στο Δημαρχείο Χανίων της ένταξης του έργου “Αποκατάστασης του κτηρίου του Παλιού Τελωνείου” στο ΕΣΠΑ

29.04.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 03:04

«Σύγχρονο κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σημείο αναφοράς για τα Χανιά, θα  αποτελέσει το κτίριο του Παλιού Τελωνείου Χανίων, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και διαρρύθμισής του».

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου 2011, στο Δημαρχείο Χανίων, από το Δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάση Καρούντζο, της ένταξη του έργου «Αποκατάσταση και Διαρρύθμιση του Κτιρίου Παλιού Τελωνείου για τη δημιουργία Κέντρου Πολλαπλών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007-2013» (ΕΣΠΑ).

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Χανίων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής,  ο προϊστάμενος της 28ης ΕΒΑ, Μιχάλης Ανδριανάκης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, Μιχάλης Αεράκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Δήμαρχος , η νέα Δημοτική Αρχή των Χανίων, από την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε συντονισμένα στην συμπλήρωση των ελλείψεων του φακέλου του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» και επαναυπόβαλε, στις 11 Φεβρουαρίου 2011, το αίτημα χρηματοδότησης του έργου, το οποίο είχε αρχικά υποβάλλει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τον περασμένο Νοέμβριο και το οποίο δεν είχε εγκριθεί σε πρώτη φάση από την Περιφέρεια Κρήτης.

«Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η προστασία και η ανάδειξη του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς επίσης και η βέλτιστη εφικτή διαμόρφωση και εξόπλισή του με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ώστε να αποτελέσει κέντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης», επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης προσθέτοντας ότι «το προτεινόμενο έργο αναμένεται να συντελέσει στην ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της άμεσης περιοχής, καθιστώντας ασφαλές και λειτουργικό το κτίριο του Παλαιού Τελωνείου, εξασφαλίζοντας την ήδη αυξημένη τουριστική και όχι μόνο κίνηση στην άμεση περιοχή μελέτης. Η περιοχή θα αναβαθμιστεί αισθητικά, αλλά και λειτουργικά».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 7.600.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 2,5 χρόνια.

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Εξάλλου κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής ο  κ. Αρναουτάκης, ανακοίνωσε ότι το πρώτο μεγάλο έργο της Κρήτης το οποίο θα ενταχθεί στο χρηματοδοτικό μηχανισμό “JESSICA”  είναι η «αποκατάστασης του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς».

 

ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕΚ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

 

Τέλος, ο κ. Αρναουτάκης, ανακοίνωσε ότι από την Περιφέρεια Κρήτης, έχει ζητηθεί η έδρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.  να παραμείνει στα Χανιά.