Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

7/11/2011, Με επιτυχία το Σκακιστικό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων: Στο πλαίσιο των δράσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας»

07.11.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:11

Σε μία Σκακιστική Γιορτή εξελίχτηκε το τουρνουά που διοργάνωσε ο Δήμος  Χανίων σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι). Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας» (ΕΕΤΔ) και σε αυτή συμμετείχαν 110 παίκτες όλων των ηλικιών.


Οι σκακιστές απόλαυσαν το αγαπημένο τους παιχνίδι σε έναν από τους ομορφότερους χώρους του Ενετικού λιμανιού. Η μεγάλη συμμετοχή με αρκετούς παίκτες νηπίων, παίκτες που παρακολουθούν προγράμματα σε σχολεία αλλά και παίκτες προχωρημένους με Πανελλήνιες διακρίσεις έδωσε και την ανάγκη να δημιουργηθούν  αρκετοί όμιλοι ανάλογα με την δυναμικότητα των παικτών.


Την βράβευση των διακριθέντων αθλητών πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και συντονιστής των εκδηλώσεων για την ΕΕΤΔ Γαβριήλ Κουρής, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ Νίκος Βλαζάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Καραγιαννάκης, ο υποδιοικητής ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Φραγκιαδάκης και σύσσωμο το συμβούλιο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.

 

Αναλυτικά οι παίκτες που διακρίθηκαν από κάθε όμιλο είναι οι εξής:

 

Στον 1ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Χατζηδάκης Μιχάλης με 6 βαθμούς όσους είχε και η Μαρκάκη Σοφία η οποία αναδείχτηκε 1η γυναίκα.  2ος με 5,5 βαθμούς αναδείχτηκε ο Κατζουράκης Παύλος και 3ος ήταν ο Ναούμ Σπύρος με τον Γιώργο Φαλελάκη. 2η στη γυναικεία κατάταξη ήταν η Βοζινάκη Ανθή και 3η η Βρανά Ειρήνη. Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών την 1η θέση πήρε ο Παπαδόπουλος Αργύρης 2ος ο Φυντριλάκης Σταύρος και 3ος ο Αναγνωστάκης Χαράλαμπος. Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών 1η αναδείχτηκε η Βοζινάκη Ανθή 2ος ο Πετράκης Στέλιος και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Αλυγιζάκης Αποστόλης με τον Γεωργακόπουλο Γιώργο.

 

Στον 2ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Μπαϊραμιάν Αρθούρος με 7 βαθμούς, 2ος ο Μαρινάκης Χρήστος με 6 βαθμούς και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Κουτσαντωνάκης Μανόλης, Πατρελάκης Ευάγγελος, Σκαραντωνάκης Μάριος και Λιοδάκης Φίλιππας.

1ο κορίτσι αναδείχτηκε η Κουκουράκη Χρυσή 2η η Παπαδημητράκη Σταυρούλα και 3η η Παλιεράκη Λυδία. Στην κατηγορία κάτω των 7 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Βιζυράκης Σταύρος 2ος ο Φυντριλάκης Κυριάκος και στην 3η θέση ισοβάθμησε ο Τσαγκαράκης Παναγιώτης και ο Βιζυράκης Αντώνης.

 

Στον 3ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Τσακίρης Νίκος 2ος ο Αποστολάκης Γιώργος και 3ος ο Γεωργιάδης Κων/νος. 1ο κορίτσι αναδείχτηκε η Σκαλιδάκη Στέλλα, 2η η Βουλουδάκη Σοφία και 3η η Νταγκουνάκη Ελένη.  

 

Τέλος στον 4ο όμιλο την 1η θέση κατέκτησε ο Μαρκαντωνάτος Νικόλας, 2ος ο Ματσαμάκης Γιάννης και 3ος ο Χειλουδάκης Γιώργος 1ο κορίτσι αναδείχτηκε η Τσουρουνάκη Μαρία και στη 2η -4η θέση ισοβάθμησαν η  Ναξάκη Κατερίνα Παπαδοκωνσταντάκη Κατερίνα, Παπαπάνου Εύα και Εικοσιπεντάκη Μαρία-Άρτεμις 

p1

Γενική φωτογραφία από το χώρο αγώνων

p2

Γενική φωτογραφία από το χώρο αγώνων

p3

O  Δήμαρχος Χανίων και ο κ. Κατάκης Γιώργος εκπρόσωπος της CELL ENERGY με τους νικητές του Δ΄ ομίλου

 

p4

Oι νικήτριες του Δ΄ ομίλου με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Γ. Κουρή τον Πρόεδρο της ΣΑΧ κ. Γ. Παπαδημητράκη και τους προπονητές κ. Κ. Τσαρουχά και Τ. Λιανοπούλου

p5

Ο Δήμαρχος Χανίων βραβεύει τους νικητές της γενικής κατάταξης.

p6

O Γενικός Γραμματέας του Δήμου και συντονιστής των εκδηλώσεων για την ΕΕΤΔ κ. Γαβριήλ Κουρής, βραβεύει τους νικητές κάτω των 12 ετών.