Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

3/6/2011, Στον Δήμο Χανίων: Συνάντηση για θέματα Προσχολικής Αγωγής

03.06.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:06

Ζητήματα που άπτονται της Προσχολικής Αγωγής συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης μεταξύ της Αντιδημάρχου Χανίων κ. Χρυσούλας Χατζηδάκη και της Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) κ. Χρύσας Χαριτάκη με μέλη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας.

 

Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των παιδικών Σταθμών, τις επικείμενες εγγραφές στα τμήματά τους για το νέο σχολικό έτος και γενικότερα θέματα που άπτονται της προσχολικής αγωγής. Οι γονείς από τη πλευρά τους κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους σε άμεση σχέση και με τη σημερινή δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

 

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής τους ενημέρωσαν για την υφιστάμενη κατάσταση, τις μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν σήμερα, ως αποτέλεσμα τόσο της συνένωσης των δομών αυτών στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης όσο και των ελλείψεων σε προσωπικό, αφού αρκετοί από τους σταθμούς λειτουργούσαν με συμβασιούχους, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή πρόκειται λήξουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Όπως τονίστηκε «η βούληση είναι δεδομένη και αποτυπώνεται στη θέληση της δημοτικής αρχής οι δομές αυτές να λειτουργήσουν εύρυθμα με διακριτά παιδαγωγικά κριτήρια, όπως αναφέρονται στον Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».

 

Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση αυτή, που είναι η πρώτη από σειρά συναντήσεων στα πλαίσια της συνεργασίας, που θα συνεχιστεί προς όφελος των παρεχόμενων  υπηρεσιών εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής.