Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

10/3/2011, Ενέργειες Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη για την έναρξη της επισκεψιμότητας της νησίδας των Αγίων Θεοδώρων

10.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

Την επικαιροποίηση των ενεργειών που απαιτούνται  για την  έναρξη της επισκεψιμότητας της νησίδας των Αγίων Θεοδώρων, (νησίδας Θοδωρού) ζητά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αθανάσιο Καρούντζο και τη Διευθύντρια Δασών Ν. Χανίων, κ. Πολύμνια Σκλαβάκη.

 

«Ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι η αξιοποίηση και προβολή του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού πλούτου του Δήμου Χανίων, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας, με ότι οφέλη αυτό συνεπάγεται για την τοπική και εθνική οικονομία», επισημαίνει ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό,  εντάσσεται και η πρόταση μας προς τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για έναρξη της επισκεψιμότητας της νησίδας των Αγίων Θεοδώρων και την ανάδειξη των ενετικών τειχών και φρουρίων που υπάρχουν σε αυτήν».

 

Ο κ. Δήμαρχος, αφού τονίζει το χρόνιο ενδιαφέρον φορέων του τόπου μας για την επισκεψιμότητα  της νησίδας για περιβαλλοντικούς και πολιτισμικούς λόγους, υπογραμμίζει επίσης ότι η Δ/νση Δασών, είχε προβεί σε «Μελέτη εκτροφείου άγριας πανίδας νήσου Αγίων Θεοδώρων και Μελέτη Επισκεψιμότητας Νήσου Αγίων Θεοδώρων».

 

«Με δεδομένα τα παραπάνω, καθώς και έπειτα από συνεννόηση με την υπηρεσία σας, ζητούμε  την επικαιροποίηση των απαραίτητων ενεργειών, με κύρια  στόχευση την  έναρξη της επισκεψιμότητας της νήσου» καταλήγει ο κ. Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.