Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

18/10/2011, Συμμετοχή εθελοντών στην Ευρωπαϊκή Άσκηση "Ποσειδών"

18.10.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:10

Στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο και στα Χανιά, αντίστοιχα, η πανευρωπαϊκή άσκηση Πολιτικής Προστασίας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" που συντονίζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας). Η άσκηση υποστηρίζεται από το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) έργο "Εarthquake followed by Tsunami in the Mediterranean Sea" και θα συμμετέχει ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθνικές αρχές Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα, την Γαλλία και την Κύπρο. Αφορά στην ανάπτυξη και επέμβαση δυνάμεων, καθώς και την ενσωμάτωση βοήθειας σε προσωπικό και εξοπλισμό από την ΕΕ μέσω ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, σε μια ακραία φυσική καταστροφή από σεισμό, που στη συνέχεια προκαλεί ένα σαρωτικό κύμα τσουνάμι.

Για τη διεξαγωγή της άσκησης στα Χανιά στις 25 Οκτωβρίου 2011 αναζητούνται από τον Δήμο Χανίων εθελοντές, οι οποίοι θα αναλάβουν ρόλους (π.χ. θυμάτων), που θα καταστήσουν τα εξελισσόμενα συμβάντα αληθοφανή και θα συμβάλλουν στη διεξαγωγή της όλης άσκησης. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα και να την στείλουν μέσω e-mail στη διεύθυνση aivalioti<στο>chania[dot]gr ή μέσω fax στο 2821341716. Για τυχόν πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο ίδιο e-mail ή στο τηλέφωνο 2821341714.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να παραστούν σε μια από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, σε ώρα και μέρος που θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους εγκαίρως, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς για την άσκηση και τον ρόλο τους και να λάβουν τις αναγκαίες οδηγίες.