Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

11/7/2011, Διπλή Πανήγυρη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων: Στον Δήμαρχο Χανίων ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλλης και Αλμωπίας

11.07.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:07

Κάλεσμα προς όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τσαγκαρόλων Ακρωτηρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 χρόνων από την ίδρυση και τη λειτουργία της, απηύθυνε σήμερα Δευτέρα 11/7/2011, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Τον Δήμαρχο Χανίων επισκέφθηκε στο Γραφείο του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλλης και Αλμωπίας, κ.κ. Ιωήλ, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό, για την πρόσκληση να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής όσο και τον Δήμαρχο Χανίων για την υποδοχή στο Δημαρχιακό Μέγαρο.  

«Στην περιοχή, όπου διακονώ ως Μητροπολίτης, σε πολλά μέρη υπάρχουν οι μνήμες Μακεδονομάχων Κρητών, που ήρθαν από την Κρήτη και έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της Μακεδονίας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον λαό της Κρήτης, που οι πρόγονοι τους με πολλή μεγάλη αυτοθυσία και τόλμη και με αγάπη μεγάλη έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ.κ. Ιωήλ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλλης και Αλμωπίας στο Δημαρχείο, ο οποίος όπως παρατήρησε ο κ. Σκουλάκης μαζί με άλλους Μητροπολίτες εντός και εκτός Κρήτης θα πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 χρόνων από τη ίδρυση και τη λειτουργία της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδας. «Πρέπει να σας πω ότι ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Μητρόπολη και τα Μοναστήρια της περιοχής μας» συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 12 Ιουλίου θα γίνει η παρουσίαση του φωτογραφικού Λευκώματος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων, το οποίο αποτελεί ευγενική χορηγία της οικογένειας Ξηρουχάκη – Γιαννούλια.

p1