Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

2/8/2011, Έναρξη Λειτουργίας Παιδικής Εξοχής Καλαθά: Δέσμευση από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, για τη Συνεχή Λειτουργική της Αναβάθμιση

02.08.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:08

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2/8/2011, το πρωί, στην Παιδική Εξοχή Καλαθά, η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος (1.8.2011 – 15.8.2011), της οποίας ξεκίνησε από χθες με μεγάλη συμμετοχή παιδιών. Η παιδική εξοχή λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο από το 2003 με ευθύνη της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, ενώ από την 1η Ιουλίου 2011 η αρμοδιότητα και η ευθύνη της λειτουργίας της μεταβιβάστηκε στον Δήμο Χανίων.  

 

«Ο Δήμος Χανίων για τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δ.Σ. της Παιδικής Εξοχής, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προσφέροντας τις καλύτερες παροχές για την εύρυθμη λειτουργία της», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αφού πρώτα καλωσόρισε τα παιδιά και τους εργαζομένους. 

 

Ο κ. Σκουλάκης επεσήμανε ότι με γνώμονα το τρίπτυχο γνώση, ψυχαγωγία, κοινωνικότητα ο Δήμος Χανίων μεριμνά, ώστε τα παιδιά να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και αναψυχής, μέσα σ’ ένα περιβάλλον με αγάπη, ασφάλεια και ψυχολογική υποστήριξη από υπεύθυνο και εξειδικευμένο προσωπικό.

 

«Βασική επιδίωξη μας είναι η συνεχής λειτουργική αναβάθμιση της κατασκήνωσης» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, παρουσιάζοντας τα προγράμματα, που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά και τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:  

 

-         Ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τη Λαϊκή Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων με υπεύθυνο τον αρχιμουσικό, Μάκη Γεωργογιαννάκη.

 

-         Πρόγραμμα πρόληψης ατυχημάτων σε θάλασσα και σε πισίνα από τη Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

 

-         Πρακτική με μαθήματα κολύμβησης από ναυαγοσώστες εθελοντές του Δήμου Χανίων από το υπό ίδρυση Γραφείο Εθελοντισμού. Μάλιστα εθελοντές έχουν προγραμματίσει να προσφέρουν υποστηρικτικά τις υπηρεσίες τους, όπου χρειαστεί στο πρόγραμμα.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη διοίκηση και το προσωπικό της κατασκήνωσης, το Δημοτικό Γηροκομείο και τον Ερυθρό Σταυρό, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες, μερίμνησαν για τους μετανάστες, που φιλοξενήθηκαν στο πρώην Δημαρχείο Σούδας.

 

Στην τελετή αγιασμού παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος υπεύθυνη για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η Πρόεδρος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, Αμαλία Μπασιά, η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Χ., Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Τζανακάκη  - Μελισσάρη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Παναγιώτης Καλογεράκης.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Παιδική Εξοχή Καλαθά θα λειτουργήσει κατασκηνωτική περίοδος και για  Άτομα με Αναπηρίες από τις 17/08/2011 έως τις 31/08/2011.

 p1

p2