Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

22/6/2011, Μέσω βρετανικής τηλεοπτικής σειράς: «Ταξιδεύει» στην Ευρώπη η κρητική κουζίνα – Γυρίσματα στον Δήμο Χανίων

22.06.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Σε όλη την Ευρώπη θα «ταξιδέψει» η κρητική κουζίνα, μέσα από τη γνωστή βρετανική τηλεοπτική σειρά με θέμα τη γαστρονομία «James Martin''s  Mediterranean feasts» του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού UKTV’s, που από την Δευτέρα 20 έως και Τετάρτη 23 Ιουνίου 2011, πραγματοποίησε γυρίσματα στον Δήμο Χανίων.

 
Τον διάσημο σεφ Τζέιμς Μάρτιν, υποδέχτηκε και καλωσόρισε στα Χανιά από πλευράς του Δήμου Χανίων, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Μαρία Κοκκινάκη.

 

Τα γυρίσματα της εκπομπής, έγιναν μέσα σε ένα αλιευτικό σκάφος, εν πλω στο Ενετικό Λιμάνι, στους Τάφους των Βενιζέλων και στην Δημοτική Ενότητα Κεραμειών.

Ο Μάρτιν θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ της Βρετανίας και οι εκπομπές του παρακολουθούνται από ένα εκατομμύριο και πλέον τηλεθεατές. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2011.

 

Η συμβολή του Δήμου Χανίων και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής υπήρξε καθοριστική προκειμένου να επιλεγούν τα Χανιά στο οδοιπορικό της εκπομπής ως τόπος μαγειρέματος του δημοφιλούς σεφ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και ενημερωτικό υλικό στην εταιρεία παραγωγής της εκπομπής  σχετικά με τα τοπικά προϊόντα, τον τρόπο ζωής των Χανιωτών, τα ήθη και τα έθιμα και αναλαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες επαφές για την υλοποίηση των γυρισμάτων.

p1