Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

19/8/2011, Υποδοχή Ιστιοφόρου «ΑRΙΝΑ» στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Τη Δευτέρα 22/8/2011 – Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων

19.08.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 03:08

H ολοκληρωμένη εργασία του προγράμματος με τίτλο: «Μεταξύ Κρήτης και Κύπρου», η οποία εκπονήθηκε έπειτα από συνεργασία του MARCO POLO SYSTEM g.e.i.e. και της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης σήμερα Παρασκευή 19/8/2011, το μεσημέρι, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

 

Η συγκεκριμένη εργασία περιλαμβάνει τον κατάλογο των βενετσιάνικων μνημείων από τον GIUSEPPE GEROLA έως σήμερα, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπονται οι ακόλουθες ενέργειες:

 

 Έκδοση βιβλίου με τίτλο «Μεταξύ Κρήτης και Κύπρου», το οποίο έχει ήδη εκδοθεί στα Ιταλικά και πρόκειται σύντομα να εκδοθεί και στην ελληνική γλώσσα.

 Κυκλοφορία του καταλόγου των μνημείων σε ηλεκτρονική μορφή.

 Έκδοση και κυκλοφορία ιστορικού άτλαντα υπό μορφή χάρτη, βιβλίου, cd.

 Ανάρτηση όλων των παραπάνω στο διαδίκτυο.

 

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Δήμου Χανίων και του MARCO POLO SYSTEM geie τη Δευτέρα 22/8/2011 θα καταπλεύσει στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων το ιστιοφόρο «ARINA», το οποίο απέπλευσε από τη Βενετία την 1η Ιουλίου 2011, πραγματοποιώντας στάσεις σε όλα τα λιμάνια των τότε κτήσεων της Βενετίας (Κερκυρα - Πύλος – Κύθηρα – Γραμβούσα – Κίσσαμος – Χανιά).

 

Κατά τη διάρκεια της άφιξης του ιστιοφόρου έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων, όπως:

 

-Υποδοχή Ιστιοφόρου και πληρώματος (καπετάνιος ENRICO BROZZOLA).

-Χορευτικό αναρριχητικό δρώμενο από δύο ειδικευμένους χορευτές από τη Βενετία.

-Προβολή video από το ταξίδι του ιστιοφόρου.

-Προβολή διαφανειών, απαγγελία ριζίτικου και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των «Γραμπουσίων 2011».

 

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, ο Προϊστάμενος της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης και ο Διαχειριστής του MARCO POLO SYSTEM geie, κ. Piero Petteno.

Για την άφιξη του ιστιοφόρου, καθώς και για τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις

θα παραχωρηθεί αύριο, Σάββατο 20/8/2011 στις 12.30, Συνέντευξη Τύπου

στο Μεγάλο Αρσενάλι των Χανίων.

 p1