Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

21/12/2011, Από τον Δήμαρχο Χανίων: Επισκέψεις για ευχές σε Κοινωνικές Υπηρεσίες και Προνοιακά Κέντρα

21.12.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

 

Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε  Κοινωνικές Υπηρεσίες και Προνοιακά Κέντρα της πόλης μας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,  πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης,  συνοδευόμενος  από  Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

 

Ειδικότερα, ο κ. Δήμαρχος,  επισκέφθηκε το Ειδικό Γυμνάσιο, το  Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, τη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας, τη  Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης "Ξένιος Δίας", την Αποκαταστασιακή Δομή του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων "Ξενώνας ΕΔΕΜ" στα  Κουνουπιδιανά καθώς και το  ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου.

 

Στις προνοιακές δομές, ο κ. Σκουλάκης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους υπεύθυνους και τους εργαζομένους,  αλλά και να συζητήσει μαζί τους προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Κατά την επίσκεψή του εξάλλου στο Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων, το οποίο στεγάζεται στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης,  ο Δήμαρχος Χανίων, ανακοίνωσε ότι δημοπρατήθηκε στις  13/12/2011 από τον Δήμο Χανίων το έργο «Διαρρύθμιση και επισκευή πρώην Γυμνασίου Μουρνιών», προκειμένου μετά την  ολοκλήρωση των εργασιών – εκτιμάται σε έξι μήνες -  να μεταστεγασθεί το Ειδικό Γυμνάσιο. 

 

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε στον κ. Σκουλάκη κατά την επίσκεψή του στο ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου, όπου, συνομιλώντας με τα μέλη του Κέντρου, επανέλαβε ακόμη μία φορά την προτεραιότητα την οποία δίνει ο Δήμος Χανίων στις κοινωνικές και προνοιακές δομές.

 

«Την ώρα που οι κοινωνικές και προνοιακές δομές σε εθνικό επίπεδο -  λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας -  αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους και πολλές  απειλούνται με διακοπή εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησής του από την κεντρική εξουσία, η Δημοτική Αρχή Χανίων, θέτει ως προτεραιότητα την στήριξη των δομών αυτών  στα όρια του νέου καλλικρατικού  Δήμου αλλά και την επέκτασή τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στο ΚΑΠΗ Βαμβακόπουλου που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε. 

 

 

Το αυριανό πρόγραμμα των επισκέψεων του Δημάρχου Χανίων για ανταλλαγή ευχών, έχει ως εξής:

 

9.30: Δημοτικό Γηροκομείο  

 

10.00: Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων   

 

10.30: ΟΚΑΝΑ

 

12.15: Υποκατάστημα ΙΚΑ Χανίων

 

12.45: ΕΛΕΠΑΠ 

 

13.30: Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων

p1