Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

28/12/2011, Σημαντικά έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Χανίων: Ανακοινώσεις του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, σε συνέντευξη Τύπου

28.12.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Την βεβαιότητα ότι «ο Δήμος Χανίων, και το 2012, με βάση και την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική αύξησης των εισροών και μείωσης των δαπανών, θα συνεχίσει την εκτέλεση σημαντικών έργων σε διάφορους τομείς», εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

Παραβρέθηκαν ακόμη, οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Κεμεσίδης, Δημήτρης Λειψάκης, Μανούσος Λιονάκης, Νίκος Ξυνίδης, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης και Χρυσούλα Χατζηδάκη (απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους ο  Αντιδήμαρχος Λευτέρης Αμπαδιωτάκης).

 

Ο κ. Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όλους τους Αντιδημάρχους για το έργο τους κατά το πρώτο έτος της θητείας της Δημοτικής Αρχής,  χαρακτήρισε δύσκολη χρονιά το 2011, λόγω της οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας και έχει ως συνέπεια την μείωση των κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρόσθεσε όμως ότι ο Δήμος Χανίων, «με σωστή οικονομική διαχείριση πέτυχε από το ποσό των 12,5 εκ. € που ήταν οι υποχρεώσεις του να αποπληρώσει 8 εκ. € από ιδίους πόρους».

 

Εν συνεχεία, ανακοίνωσε μία σειρά έργων τα οποία είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε δημοπρατούνται το επόμενο χρονικό διάστημα, με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ ή από ιδίους πόρους και αφορούν:

 

*Την κατασκευή κτιρίου συνεργείων Δήμου Χανίων στην Πελεκαπίνα, προϋπολογισμού 1.750.000 € . Στο εν λόγω κτίριο, θα μετεγκατασταθούν από την Πλατεία Δημοτικού Γηροκομείου  τα συνεργεία του Δήμου, ενώ θα στεγαστεί και το Δημοτικό Βενζινάδικο. «Ανοίγει» έτσι ο δρόμος για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου και μάλιστα όπως είπε ο κ. Σκουλάκης, το σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

*Την Ανάπλαση των οδών Μουσούρων, Χρυσάνθου Επισκόπου και Τσουδερών, προϋπολογισμού 550.000 €

*Την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων Γηπέδου Περιβολίων, προϋπολογισμού 390.000 €

*Την τοποθέτηση  χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγίας Μαρίνας, προϋπολογισμού 344.000 €

*Την διαρρύθμιση και επισκευή του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, προϋπολογισμού 260.000 € για την μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων (το έργο δημοπρατήθηκε στις 13/12/2011)

*Έργα δημοτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 600.000 €

 

«Πολυτομεακή», χαρακτήρισε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης την δουλειά που έγινε στον Δήμο Χανίων το 2011, με τη συνεργασία και δημοτικής αρχής και των εργαζομένων. Ενώ πρόσθεσε ότι και το νέο πρόγραμμα έργων, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών καλύπτει όλους τους τομείς (πολιτισμό, αθλητισμό, οδοποιία κ.α.)

 

Στα έργα οδοποιίας και στην κατασκευή του κτιρίου στην Πελεκαπίνα  αναφέρθηκε ο κ. Κεμεσίδης, σημειώνοντας ότι «το 2011 έγιναν πολλά και το 2012 θα τα καταφέρουμε καλύτερα».

 

Μετά από αίτημα καταστηματαρχών και πολιτών, «δημοπρατούμε στις 3 Ιανουαρίου 2012 το έργο ανάπλασης των οδών Τσουδερών, Μουσούρων, Χρυσάνθου Επισκόπου, οι οποίες θα πεζοδρομηθούν πλήρως», τόνισε εξάλλου ο κ. Ξυνίδης. Επίσης, στις 10 Ιανουαρίου 2012, θα δημοπρατηθεί το έργο «Κατασκευή Σύγχρονων Δικτύων υποδομής στο Κεντρικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης – Διαμόρφωση – Αποκατάσταση οδών» συνολικού προϋπολογισμού 1.368.000 €, Στο πλαίσιο  του έργου θα γίνει και η πεζοδρόμηση της οδού Ποτιέ.

 

Για την έμφαση που δίνει η Δημοτική Αρχή στην προώθηση έργων που αφορούν στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την πρόνοια έκανε λόγο ο κ. Λειψάκης ενώ τέλος, η κα Χατζηδάκη αναφέρθηκε στην επισκευή του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο καθώς και σε έργα επισκευής – συντήρησης έντεκα (11) σχολικών κτηρίων του Δήμου Χανίων, προϋπολογισμού 300.000 € με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου.

p1