Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

7/4/2011, Αρωγός ο Δήμος Χανίων στο έργο της ΙΛΑΕΚ: Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με το Δ.Σ. της Εταιρείας

07.04.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

 Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Χανίων θα σταθεί αρωγός στο έργο της Ιστορικής Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης, (ΙΛΑΕΚ), έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, το πρωί, με το Δ.Σ. της Εταιρείας, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία και του Αντιδημάρχου, αρμοδίου για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρη Λειψάκη.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. της ΙΛΑΕΚ για τη λειτουργία του Δήμου Χανίων μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ενώ στη συνέχεια,  εξήρε το σημαντικό έργο της Εταιρείας για την ανάδειξη, διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και ζήτησε τη συνεργασία της στη διοργάνωση εκδηλώσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

            Η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΙΛΑΕΚ, Αρχόντισσα Ναναδάκη, επεσήμανε ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ έθεσε  στον κ. Σκουλάκη το θέμα του εξοπλισμού των γραφείων της Εταιρείας.

            Ακόμη, ζήτησε τη συνδρομή του κ. Δημάρχου και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων,  για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στα Χανιά, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα της ΙΛΑΕΚ.      

 

p1