Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

23/5/2011, Αποστολή του Δήμου Χανίων στον Δήμο Καρπάθου στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη

23.05.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

 

«Πέντε χρόνια πριν, ο σμηναγός, Κώστας Ηλιάκης, υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, λαβώθηκε στον γαλάζιο ουρανό της Καρπάθου από τον Τούρκο πιλότο, δίπλωσε τα φτερά του, και πέταξε στην αιωνιότητα. Η ηρωική αυτή  πράξη του Κώστα Ηλιάκη συνετέλεσε, ώστε να δοθεί το ερέθισμα για την αδελφική ένωση του τόπου, που τον γέννησε, με τον τόπο που θυσιάστηκε».

 

Με τα λόγια αυτά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, αναφέρθηκε στον ήρωα σμηναγό, Κώστα Ηλιάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, που συνδιοργάνωσαν σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων στην Κάρπαθο με την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τον θάνατο του ήρωα σμηναγού.

 

«Η θυσία του αυτή θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και αγάπης για την πατρίδα και ένα μήνυμα για όλους μας ότι, τα εθνικά μας συμφέροντα θα πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή. Το παράδειγμα του Αετού της Κρήτης έχουμε καθήκον να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές και να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη του, διότι οι ήρωες μένουν αθάνατοι όταν φροντίζουμε να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων και συμπλήρωσε: «Ο  Κώστας Ηλιάκης, ο Κώστας της Κρήτης – της Καρπάθου - της Ελλάδας θα παραμείνει για πάντα αθάνατος, διότι οι Κρήτες και οι Καρπάθιοι ξέρουν να τιμούν και να αναγνωρίζουν».

Στην αποστολή του Δήμου Χανίων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Χατζάκης, Ιωάννης Κουτράκης και οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Νίκος Παπαντωνάκης και  Αναστάσιος Βάμβουκας.