Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

11/3/2011, Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην 8η έκθεση τουρισμού & κρουαζιέρας στο Μαϊάμι: Για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας

11.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:03

Στην 8η έκθεση τουρισμού και κρουαζιέρας «Cruise Shipping Miami», η οποία θα  πραγματοποιηθεί από τις 14 έως και τις 17 Μαρτίου στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο ο Δήμος Χανίων .

Η συγκεκριμένη έκθεση, αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο στον κόσμο για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας.

            Στόχος της αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων είναι να προγραμματίσει τις μελλοντικές ενέργειες για την προσέλκυση τουριστών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε δήλωσή του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μέγιστη προτεραιότητα του Δήμου Χανίων, είναι η επένδυση και η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.  Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, με στοχευόμενες κινήσεις και παρεμβάσεις σε τουριστικές αγορές οι οποίες μπορούν να επιτύχουν την  επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση των επισκεπτών στο Δήμο και το Νομό μας με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας  οικονομία».

Ο Δήμος μας, επισημαίνει ο κ. Δήμαρχος, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές που ανοίγονται στο χώρο της Κρουαζιέρας αποφάσισε, να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι, προκειμένου «να αναδείξουμε τις τουριστικές, πολιτισμικές και περιβαλλοντικές ομορφιές του  τόπου  μας,  ώστε να γίνει  το Λιμάνι της Σούδας, το οποίο αποτελεί το ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου, σταθμός κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης), γεγονός, τεράστιας οικονομικής και αναπτυξιακής σημασίας για το Νομό, την Κρήτη αλλά και γενικότερα τον Ελληνικό τουρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Χανίων συμμετέχει με δικό του περίπτερο σε μια τουριστική έκθεση και μάλιστα αυτού του μεγέθους.  Στόχος του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού Ανάπτυξης και Προβολής που έχει συσταθεί ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, είναι η συμμετοχή και σε άλλες διεθνείς και παγκόσμιες εκθέσεις καθώς και η συνεργασία με όλους τους φορείς του Νομού Χανίων.