Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

26/4/2011, «Μπορούμε να επαναφέρουμε το δικαίωμα της θεραπείας στους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών»: Επίσκεψη της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μ. Μαλλιώρη στα Χανιά και συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη

26.04.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:04

«Στόχος του ΟΚΑΝΑ είναι να καταστεί η Κρήτη πρώτη διοικητική Περιφέρεια στην Ελλάδα, στην οποία δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής για ένταξη σε προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων εξαρτησιογόνων ουσιών.

            Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, Μένη Μαλλιώρη, κατά την επίσκεψή της σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου 2011, το πρωί, στη μονάδα του Οργανισμού στα Χανιά, όπου και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και την αρμόδια Αντιδήμαρχο για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

             «Η Κρήτη πρέπει να στείλει το αισιόδοξο μήνυμα, ότι μπορούμε να επαναφέρουμε το δικαίωμα θεραπείας στον ασθενή», επεσήμανε η κα Μαλλιώρη, η οποία  χαρακτήρισε τη μονάδα του Οργανισμού η οποία λειτουργεί στα Χανιά, ως «την καλύτερη στην Ελλάδα, από άποψη ποιότητας παροχής υπηρεσιών, στελέχωσης και προσήλωσης των εργαζομένων στον έργο τους».

            «Με τη λειτουργία της Μονάδας στο Ηράκλειο, και την παραχώρηση από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, χώρου για τη δημιουργία μονάδας και στο γειτονικό Νομό, ευελπιστούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας», είπε η κα Μαλλιώρη.

            Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του ΟΚΑΝΑ, επισημαίνοντας ότι «ο Δήμος Χανίων θα σταθεί αρωγός  σε ό,τι του ζητηθεί, δίνοντας ακόμη και από το υστέρημά του».

            Η κα. Μαλλιώρη, η οποία συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΝΑ, Δημήτρη Πλατανιά, επισκέφθηκε εν συνεχεία το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, όπου είχε συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου.