Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

2/9/2011, Την Ολοκλήρωση του Έργου στον Ημιτελή Κόμβο του Γαλατά Ζητά με Επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων ο Δήμαρχος Χανίων

02.09.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου στον ημιτελή κόμβο του Γαλατά στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, που συνδέει τη νέα Εθνική Οδό Χανίων - Κισάμου με την Παλαιά Εθνική Οδό Χανίων - Κισάμου (Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης), όπου προκαλούνται συνεχώς σοβαρά τροχαία ατυχήματα, ζητά με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Ιωάννη Οικονομίδη, με επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης το εν λόγω έργο παρέμενε ημιτελές και εγκαταλελειμμένο από τον Φεβρουάριο του 2010 και κατόπιν αλληλογραφίας των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων με την ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, η οποία φέρει την ευθύνη του κόμβου,

αποπερατώθηκε τμήμα, που βρίσκεται σε σημείο μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής επί της παλαιάς εθνικής οδού, δίχως ωστόσο να ολοκληρωθεί και το τμήμα εισόδου προς την παλιά Εθνική Οδό από τη νέα Εθνική οδό.

 

Σας επισημαίνω ότι ο ημιτελής αυτός κόμβος αποτελεί σοβαρή αιτία συνεχών ατυχημάτων, αφού δεν είναι προσπελάσιμος πλήρως, με αποτέλεσμα η είσοδος στην παλιά Εθνική Οδό από τη νέα Εθνική οδό να γίνεται από την επικίνδυνη στροφή που βρίσκεται πλησίον του ξενοδοχείου «Πανόραμα»”, σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

«Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στις δέουσες ενέργειες, ώστε να  αποπερατωθεί ο κόμβος και να αποδοθεί στην κυκλοφορία με ασφάλεια, έχοντας ως δεδομένο ότι η Δημοτική Ενότητα της Νέας Κυδωνίας, αποτελεί την πλέον τουριστική περιοχή των Χανίων, όπου τη θερινή περίοδο ο πληθυσμός αυτής τριπλασιάζεται όπως και τα οχήματα που την προσεγγίζουν από τον εν λόγω κόμβο», καταλήγει ο κ. Σκουλάκης.