Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

16/12/2011, Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Μ. Σκουλάκη με Προέδρους Σχολικών Επιτροπών Δήμου Χανίων

16.12.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Συνάντηση εργασίας με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Μιχάλη Κοτζαμιχάλη και Χαράλαμπο Βογιατζόγλου αντίστοιχα, είχε τη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, με τη συμμετοχή και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κα. Χρυσούλας Χατζηδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών αλλά και των σχολικών μονάδων ευθύνης των δύο Επιτροπών όπως π.χ. η φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, η πρόσληψη σχολικών τροχονόμων, η πρόοδος των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων, κ.α. ενώ έγινε μία κατ’ αρχήν συζήτηση για τις παρεμβάσεις στις οποίες πρόκειται να προχωρήσουν οι Σχολικές Επιτροπές το προσεχές χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι κ.κ. Κοτζαμιχάλης και Βογιατζόγλου αναφέρθηκαν στη σημαντική υποστήριξη – τεχνική και οικονομική -  που παρέχει η Δημοτική Αρχή στο έργο των δύο Σχολικών Επιτροπών και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μονάδων, αναφέροντας ως παράδειγμα την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για πρόσθετη επιχορήγηση από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, τόσο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το ποσό για καθεμία των 50.000 €, για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε θέρμανση και άλλων λειτουργικών δαπανών.

Επίσης έγινες σαφές πως «κανένα σχολείο στο Δήμο Χανίων δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με τη θέρμανση» και πως «από πλευράς Δήμου και Σχολικών Επιτροπών έγινε έγκαιρα η προμήθεια και παραλαβή πετρελαίου για τις σχολικές μονάδες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα σχετικό πρόβλημα».

Τέλος, από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Μ. Σκουλάκης σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων του Δήμου, παρά τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία».

p1