Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

25/10/2011, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών της Κλάσης J 24: Από 28 έως 30 Οκτωβρίου 2011, στον Κόλπο της Σούδας

25.10.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:10

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών της Κλάσης J 24, συνδιοργανώνουν από 28 έως 30 Οκτωβρίου 2011 στη Σούδα, ο  Δήμος Χανίων, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων (Ι.Ο.Χ) και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση αυτή για τα Χανιά, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 στο Δημαρχείο Χανίων, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Αθλητισμού Δημ. Λειψάκης, ο πρόεδρος του Ι.Ο.Χ. Μαν. Μπαρμπόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης J 24 και γραμματέας του Ι.Ο.Χ. Αναστ. Νικολάου καθώς και η Αρμόδια για θέματα Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κατερ. Ζομπανάκη.

«Οι Αγώνες J 24 αναδεικνύουν τη δυνατότητα ανάπτυξης στα Χανιά μας του αθλητικού τουρισμού, μίας εναλλακτικής μορφής τουρισμού που μπορεί να αποτελέσει και μία μοναδική ευκαιρία “ανάσας” για τον τόπο μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε», επεσήμανε ο κ. Λειψάκης.

Επιπροσθέτως,  έκανε αναφορά στις σύγχρονες  εγκαταστάσεις του  Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες και το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα της χώρας,  μοναδικό στη Νότια Ελλάδα, και ένα από τα πιο σύγχρονα Ναυταθλητικά Κέντρα των Βαλκανίων.

«Πρεσβευτές του πολιτισμού, της φυσικής ομορφιάς και της φιλοξενίας του τόπου μας» χαρακτήρισε τους αθλητές η κα Ζομπανάκη, συμπληρώνοντας ότι τέτοιες διοργανώσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου και αθλητικού τουρισμού στην Κρήτη.

          Ως τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία, χαρακτήρισε εξάλλου ο κ. Μπαρμπόπουλος τη διεξαγωγή στα Χανιά της β’ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  Ιστιοπλοΐας Σκαφών της Κλάσης J 24, τονίζοντας ότι «σε συνέχεια του Πανευρωπαϊκού και του Πρωταθλήματος Νοτίου Ευρώπης, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  αποτελεί την κορωνίδα της διοργάνωσης».

            Στο αγωνιστικό μέρος και στις αξιόλογες συμμετοχές, αναφέρθηκε τέλος, ο κ. Νικολάου καλώντας τους Χανιώτες να δώσουν το παρόν και να απολαύσουν την ομορφιά του αθλήματος.

p1