Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

16/9/2011, Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Σλοβακίας στον Δήμο Χανίων: Προς ίδρυση Επίτιμου Προξενείου της Σλοβακίας στην Κρήτη, με έδρα τα Χανιά

16.09.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, ο πρέσβης  της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κ. Jan Voderadsky, ο οποίος συναντήθηκε με τον εκτελών χρέη Δημάρχου (λόγω απουσίας του κ. Μ. Σκουλάκη στην Αθήνα), Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Ξυνίδη και τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο σε θέματα Πολιτισμού, κ. Δημήτρη Λειψάκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας για τη σύσφιξη των σχέσεων Χανίων και Σλοβακίας, καθώς και για την ανάπτυξη ανταλλαγών σε περιφερειακό επίπεδο, στον εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.

 

Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της προώθησης τοπικών παραδοσιακών  προϊόντων και της Κρητικής διατροφής.

 

 Ο κ. Ξυνίδης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Χανίων για περαιτέρω ανάπτυξη των επαφών με την Σλοβακία, με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, τονίζοντας άλλωστε ότι η Ελλάδα και τα νησιά της,  αποτελούν έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς για τους Σλοβάκους.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Πρέσβης τόνισε ότι στους στόχους της Δημοκρατίας της Σλοβακίας είναι η ίδρυση Επίτιμου Προξενείου της Σλοβακίας στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά,  προκειμένου, να ανοίξει ένας μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών.

 

 Ο κ. Voderadsky, προσέφερε στον κ. Ξυνίδη  μία έκδοση για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας του, ενώ ο κ. Ξυνίδης του προσέφερε εκδόσεις του Δήμου Χανίων. 

p1

p2