Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

27/7/2011, Ανάρτηση «Γαλάζιας Σημαίας» στην Παραλία της Νέας Χώρας: Από το Δήμαρχο Χανίων Μ. Σκουλάκη

27.07.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Αναρτήθηκε σήμερα, Τετάρτη 27/7/2011, το πρωί στην παραλία της Νέας Χώρας από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, η «Γαλάζια Σημαία», με την οποία έχει βραβευτεί η συγκεκριμένη παραλία από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992.

Ο κ. Σκουλάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη βράβευση της εν λόγω παραλίας τονίζοντας ότι ο «Καλλικρατικός» Δήμος των Χανίων διαθέτει πλέον έντεκα (11) παραλίες βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία».

Όπως επισήμανε η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει. Δεν αρκεί οι ακτές – ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων - να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα 32 συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

«Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά σημαντική η βράβευση των έντεκα παραλιών που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που γίνεται στο Δήμο μας πάνω στον ευαίσθητο τομέα του Περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι  τα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν προτείνουν έναν τουριστικό προορισμό για τους πελάτες τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, με 387 βραβευμένες ακτές, κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες.

Στον Δήμο Χανίων οι βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες είναι:

  • Στη Δημοτική Ενότητα Χανίων: η ακτή της Νέας Χώρας,
  • Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας: οι ακτές στον Σταλό, στην Αγία Μαρίνα, στη Χρυσή Ακτής στους Άγιους Απόστολους και στο Καλαμάκι.
  • Στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου: οι ακτές στο Μαράθι, στο Σταυρό, στον Άγιο Ονούφριο και στον Καλαθά.

 

Τέλος, σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη 28/7/2011, στις 10.00 πμ, θα γίνει η ανάρτηση της «Γαλάζιας Σημαίας» στην ακτή της Αγίας Μαρίνας στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, ενώ την Παρασκευή 29/7/2011, στις 10.00 πμ, στο Μαράθι της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.

p1

p2