Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

31/3/2011, «Με σχέδιο & συνεργασία όλων των φορέων θα κερδηθεί το στοίχημα της κρουαζιέρας για το Δήμο Χανίων»: Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο

31.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

«Ο τομέας της κρουαζιέρας για την Κρήτη και τα Χανιά, ιδιαίτερα με τη σημερινή οικονομική κρίση, είναι σημαντικής σημασίας και βαρύτητας. Για να επιτύχουμε την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας είναι αναγκαίο να αναδείξουμε οργανωμένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Χανίων ως προορισμού και να μάθουμε από τις καλές πρακτικές άλλων λιμανιών». Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011, το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, παρουσία και εκπροσώπων τοπικών επιχειρήσεων, με αφορμή την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, μεθαύριο Σάββατο 2 Απριλίου 2011, στο λιμάνι της Σούδας.

 

«Άποψή μας είναι ότι η κρουαζιέρα μπορεί και πρέπει να αποδώσει τα μέγιστα για το λιμάνι της Σούδας και το Δήμο των Χανίων» επισήμανε ο κ. Κουρής προσθέτοντας ότι η «προσπάθειά μας οφείλει να είναι συνεχής, οργανωμένη και χωρίς εσωστρέφειες για να μπορέσουμε να πετύχουμε τα επόμενα χρόνια α) την αύξηση των επισκέψεων και του χρόνου παραμονής των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας, β) την κατανομή των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων όλες τις μέρες της εβδομάδας και γ) τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων λειτουργίας του λιμανιού των Χανίων ως σταθμός Intra-Porting & Home-Porting».       

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, στην αναγκαιότητα  συνεχούς συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, με την κρουαζιέρα (π.χ. Εμπορικός Σύλλογος, Ξεναγοί, Πράκτορες, Ταξί, κτλ.) και η οποία, όπως είπε «θα μας δώσει τη δυνατότητα προώθησης μιας ενιαίας εικόνας στο εξωτερικό, θα ενδυναμώσει τα επιχειρήματά μας και θα δώσει κύρος στις διαπραγματευτικές μας ικανότητες με τις εταιρείες για το μέλλον».

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τις τοπικές επιχειρήσεις, τους συνεταιρισμούς, τους συλλόγους αλλά και όλους τους ιδιώτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων για υποστήριξη των πρωτοβουλιών του για την υποδοχή του πρώτου φετινού κρουαζιερόπλοιου που θα αφιχθεί στο λιμάνι της Σούδας, προσφέροντας τοπικά προϊόντα ή υπηρεσίες, ευχαρίστησε, με τη σειρά της η εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.

 

«Η κίνηση αυτή αποτελεί βασική έκφραση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κάθε επιχείρησης που επιδιώκει να λειτουργεί ως υπεύθυνος «πολίτης» - µέλος της τοπικής κοινωνίας, αναγνωρίζοντας το ότι η κοινωνική προσφορά είναι υπόθεση όλων μας, απ’ όποια θέση και αν βρισκόμαστε», επεσήμανε η κα Κοκκινάκη, προσθέτοντας ότι «σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται, κανένας δεν πρέπει να μένει απαθής σε πρωτοβουλίες που επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο. Στο πλαίσιο αυτό, η ανταπόκριση όλων αυτών των τοπικών επιχειρήσεων, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας προς την Αυτοδιοίκηση και δη το Δήμο Χανίων, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργιών – και σε άλλα επίπεδα– για την τοπική ανάπτυξη, συνοχή και πρόοδο».

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Εξάλλου, στη μέτρηση της ικανοποίησης των επισκεπτών κρουαζιέρας από την παραμονή τους στο Δήμο μας, αποσκοπεί το ερωτηματολόγιο το οποίο έχει διαμορφωθεί από το Δήμο Χανίων. Όπως επεσήμανε η υπάλληλος του Τμήματος Προγραμματισμού, Αθηνά Σαλάπα, «σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας είναι να εντοπισθούν τα δυνατά και αδύνατα σημεία του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, εκφρασμένα μέσα από την συνολική ικανοποίηση των επισκεπτών του τόπου μας, να διερευνηθεί η συμπεριφορά και οι προτιμήσεις των συγκεκριμένων ομάδων τουριστών και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί μελλοντικά».

ΧΟΡΗΓΟΙ

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης το λόγο πήραν και εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων-συνεταιρισμών, οι οποίοι συνεχάρησαν το Δήμο για τις πρωτοβουλίες του.

p1

p2