Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

15/1/2011, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με Προϊσταμένους Α/θμιας, Β/θμιας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Χανίων

15.01.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:01

Με το Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, συναντήθηκαν σήμερα Σάββατο 15/1/2011 το πρωί στο Δημαρχείο ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης, ο Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Κανδαράκης, και ο Προϊστάμενος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Γεώργιος Ανδρεαδάκης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα, που αφορούν τις αρμοδιότητες του Δήμου σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς επίσης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες και οι άξονες συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων.

 

Ειδικότερα μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν περιλαμβάνονται :

 

Ø     Η εξεύρεση χώρων μεταστέγασης του Μουσικού Γυμνασίου, του Ειδικού Γυμνασίου και η άμεση λειτουργία του 2ου ΣΕΚ.

Ø     Η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων (νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων) εντός των ορίων του νέου Δήμου, καθώς και η μίσθωση κτιρίων για σχολική χρήση.

Ø     Η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών.

Ø     Η μεταφορά των με σύμβαση αορίστου χρόνου καθαριστριών των σχολείων στους Δήμους.

Ø     Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Ø     Η ανάγκη ολοκλήρωσης της προσπάθειας υπαγωγής του ΚαΠΝΚ (Κέντρου απροσαρμόστων) Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στο Υπουργείο Παιδείας, κ.λ.π.

 

p1