Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011 | 05/04/2011 01:04

5/4/2011, Εξέταση προβλημάτων του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης από τον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη

Για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα Τμήματα Παιδικής Μέριμνας και Α.Μ.Ε.Α. του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου 2011, το πρωί, συνοδευόμενος από την αρμόδια Αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου, Ανδρέα Μιχαλάκη, για θέματα που αφορούν κυρίως στην αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του Κέντρου, στη συντήρηση των κτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και στην έλλειψη προσωπικού.

 

Όπως επισημάνθηκε, έντονο πρόβλημα παρατηρείται στη λειτουργία του Οικοτροφείου του Τμήματος Παιδικής Μέριμνας, το οποίο φιλοξενεί παιδιά από όλη την Κρήτη, όπου λόγω της έλλειψης προσωπικού, αναγκάζεται να κλείνει δύο ή και περισσότερα Σαββατοκύριακα το μήνα.

 

Ο κ. Σκουλάκης και η κα Χατζηδάκη, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους από τον κ. Μιχαλάκη αλλά και τη Διευθύντρια του Κέντρου, Κων. Μαρτσάκη και δεσμεύθηκαν στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων τους, να  συμβάλλουν στην προώθηση επίλυσης των προβλημάτων που τους ετέθησαν.

 

Τέλος, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Χανίων, επισκέφθηκαν τους χώρους όπου στεγάζεται το Ειδικό Γυμνάσιο και για το οποίο, ως γνωστόν, ο Δήμος Χανίων βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης κατάλληλου κτιρίου  για τη μεταστέγασή του.

p1