Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

7/7/2011, Στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Χανίων για την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού: Πεζοπορία του Φαραγγιού του Δικτάμου

07.07.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:07

Η ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο φυσιολατρικός, είναι ο στόχος σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών  του Δήμου Χανίων, οι οποίες ξεκινούν την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 με τη διάσχιση του Φαραγγιού του Δικτάμου, από τον Στύλο προς το Κατοχώρι Κεραμειών σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου.

 

Για την δράση αυτή, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Κεραμειών Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Κεραμειών, Βασίλης Καστρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου Μανώλης Χαριτάκης.

 

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, «οι περιοχές των Κεραμιών αλλά και του Στύλου, τραβούσαν και τραβούν σαν μαγνήτης τους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες στις εξορμήσεις τους.  Το φυσικό τοπίο με το ιδιαίτερο ανάγλυφό του, τα φαράγγια και τους ορεινούς όγκους, είναι το δέλεαρ».

 

«Το φαράγγι του Δικτάμου, γνωστό και ως το φαράγγι του Στύλου, είναι κατάφυτο από αρκετά είδη της Κρητικής χλωρίδας και με πολλές κρημνώδεις πλευρές. Καταπράσινο με τεράστια πλατάνια και αστύρακες και πλαγιές στις οποίες φύεται το ενδημικό βότανο της Κρήτης, ο δίκταμος ή έρωντας, μας καλεί όλους να το διασχίσουμε και να το απολαύσουμε», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους εκείνους, που θέλουν να περάσουν μερικές ώρες μέσα στη φύση, να συμμετέχουν σε αυτήν την πολύ όμορφη διαδρομή.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Γρηγόρης Μαρκάκης τόνισε ότι η συνδιοργάνωση αυτή, είναι μία ευκαιρία για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του Αποκόρωνα, «ο οποίος δεν διαθέτει μόνο όμορφες παραλίες, αλλά και πλούσια ενδοχώρα».

 

«Τέτοιες δράσεις, συμβάλλουν στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δημοτών οι οποίοι και οι ίδιοι ζητούν να αναλαμβάνονται ανάλογες πρωτοβουλίες», υπογράμμισε ο κ. Αμπαδιωτάκης, ενώ ο κ. Καστρινάκης, επεσήμανε ότι «ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με πολλές περιοχές άγνωστες στον περισσότερο κόσμο γι’ αυτό και είναι  χρέος μας να τις αναδείξουμε και να τις προβάλλουμε».

 

«Με την κίνησή μας αυτή, θέλουμε να αναδείξουμε μία απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις περιοχές του ορεινού όγκου και την πεδιάδας του Αποκόρωνα», δήλωσε επίσης, ο κ. Χαριτάκης.

 

 Όλοι οι παραβρισκόμενοι, ευχαρίστησαν τέλος τους Συλλόγους που βοηθούν στην πραγματοποίηση της εκδρομής (Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοχωρίου Κεραμειών, Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων).

 

Σημειώνεται ότι  η  διάβαση του Φαραγγιού του Δικτάμου (5 χιλιομέτρων) είναι εύκολη και διαρκεί περίπου τρεις ώρες.  Η συγκέντρωση θα γίνει στο χωριό Φαράγγι του Στύλου, στις 7.30 π.μ.της Κυριακής.

 

Στο Κατοχώρι Κεραμειών, θα γίνει υποδοχή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.