Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

9/3/11, Επιστολή - απάντηση Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων

09.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:03

«Σε εφαρμογή του άρθρου 76 του Ν. 3852/10, ο Δήμος Χανίων απηύθυνε δημόσια ανοιχτή  πρόσκληση προς όλους τους φορείς οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, εγγράφως, μέχρι την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011, είτε στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης προς την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων, απαντώντας σε σχετική  επιστολή – διαμαρτυρία της, σχετικά με τη μη συμμετοχή της στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χανίων.

Όπως αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, η σχετική, υπ’ αριθμ. πρωτ. 7590/7/2/2011, πρόσκληση, α) αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr, β) δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2011, ως Δελτίο Τύπου, στις τοπικές εφημερίδες και γ) δημοσιεύτηκε επί πλέον σε δύο καθημερινές τοπικές εφημερίδες, στις 9, 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου 2011 και σε μία εβδομαδιαία, στις 13 Φεβρουαρίου 2011.

Εφαρμόστηκαν δηλαδή - συνεχίζει ο κ. Σκουλάκης -  όλοι οι πρόσφοροι τρόποι προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστή η πρόσκληση για τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Χανίων, ενώ από  το Δήμο Χανίων δεν εστάλη σε κανένα φορέα ιδιαίτερη πρόσκληση.

«Κατόπιν των παραπάνω, θεωρούμε ότι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων θα μπορούσε, εφόσον το επιθυμούσε, να έχει εκφράσει εγγράφως μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία τη βούλησή της για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Χανίων, πράγμα το οποίο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα ο Δήμος Χανίων ουδεμία ευθύνη να φέρει για την «παράλειψη», στην οποία αναφέρεστε», καταλήγει ο κ. Δήμαρχος.