Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

18/8/2011, Εκδήλωση για τους Κρήτες Οργανοποιούς: Την Παρασκευή 19 Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

18.08.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:08

Οι διακεκριμένοι παλιοί Κρήτες οργανοποιοί, που συνετέλεσαν στην ανάδειξη και διαμόρφωση των Κρητικών Λαϊκών μουσικών οργάνων, τιμούνται αύριο Παρασκευή 19/8/2011, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Μουσικών Ν. Χανίων «Ο Χάρχαλης», η ΚΕΠΠΕΔΗΧ και ο Δήμος Χανίων.

 

«Πίσω από κάθε εκδήλωση υπάρχουν οι αφανείς ήρωες, οι οποίοι πάντα ωστόσο επιτελούν το έργο τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους οργανοποιούς. Πρόκειται για τους ανθρώπους, που ενώ κατασκευάζουν το όργανο από το οποίο παράγεται η μελωδία, ουσιαστικά δεν προβάλλονται ποτέ». Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχωρήθηκε με αφορμή την εν λόγω εκδήλωση στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων. Ο κ. Λειψάκης πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι άνθρωποι μέσα από τα χέρια των οποίων «πέρασε» η ιστορία της Κρητικής μουσικής και η παράδοση του επαγγέλματος του οργανοποιού.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ν. Χανίων "Ο Χάρχαλης", Στέλιος Λαϊνάκης, αναφέρθηκε στην ιδέα της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι οι οργανοποιοί συνέβαλαν στη διατήρηση της παραδοσιακής μουσικής, δίνοντας στους μουσικούς τα απαραίτητα εργαλεία για να εκφραστούν καλύτερα. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως γνωστοποίησε ο κ. Λαϊνάκης, έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση πολλών μουσικών οργάνων.

 

Με την ολοκλήρωση του τιμητικού τμήματος της εκδήλωσης, η οποία θα ξεκινήσει στις 21.00, θα ακολουθήσει συναυλία με μουσικούς του Συλλόγου «Ο Χάρχαλης». Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

p1