Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

20/12/2011, Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων, στην ενημερωτική συνάντηση για την «Υλοποίηση του Προγράμματος Jessica στην Περιφέρεια Κρήτης»

20.12.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:12

 Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στο Ηράκλειο και την οποία διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, με αντικείμενο την «Υλοποίηση του Προγράμματος Jessica στην Περιφέρεια Κρήτης», συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Κώστα Πρωτοπαπαδάκη.

 

Ως γνωστό, η Κρήτη είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που υλοποιεί το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, με προϋπολογισμό άνω των 35 εκ. ευρώ, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)  και φορείς υλοποίησης την Παγκρήτια Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

Σε πρώτη φάση, οι Δήμοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα έργα που είναι ώριμα και στην συνέχεια ολοκληρωμένες μελέτες, ενώ ο χρόνος υλοποίησης είναι έως το 2015. Οι επενδύσεις θα περιλαμβάνουν έργα αστικής ανάπτυξης στους τομείς: αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, κλπ.

 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμος Χανίων, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτάσεις του για το εν λόγω Πρόγραμμα και τις προτεραιότητες τις οποίες έχει θέσει για ένταξη στο χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο και οι οποίες αφορούν το έργο της αποκατάστασης και ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, καθώς και της προσθήκης πέντε υπέργειων ορόφων στο υφιστάμενο κτίριο του Σταθμού Αυτοκινήτων της δημοτικής Εταιρείας ΚΥΔΩΝ.

 p1