Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

12/9/2011, Η Αναστήλωση και Επαναχρησιμοποίηση των Μεσαιωνικών Τειχών στο Επίκεντρο Σύσκεψης στο Δημαρχείο Χανίων: Συνάντηση Εργασίας και Έκθεση τον Δεκέμβριο στο Κ.Α.Μ.

12.09.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Συνάντηση εργασίας μεταξύ ειδικών επιστημόνων (αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων και ιστορικών), με θέμα την αναστήλωση και επαναχρησιμοποίηση των μεσαιωνικών τειχών, διοργανώνεται στα Χανιά από τον Δήμο Χανίων και την Επιστημονική Επιτροπή Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης (Γραφείο Τειχών) από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτος.

 

Η εν λόγω συνάντηση γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12/9/2011, το πρωί, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, παρουσία του Προϊσταμένου της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλη Ανδριανάκη, του Προέδρου του Γαλλικού Συλλόγου ERE, Bernard Larrieu, των αρμοδίων Αντιδημάρχων, του ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, Γιάννη Βόρδου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Χανίων και της 28ης Ε.Β.Α.

 

Μάλιστα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου τα εγκαίνια δίγλωσσης έκθεσης, που θα προβάλλει τις μεσαιωνικές οχυρώσεις των Χανίων και των γαλλικών πόλεων, Navarrenx και Bayonne.

 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί συνέχεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό της Γαλλίας τον Νοέμβρη του 2010.

p1