Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

20/12/2011, Έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Χανίων: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από το Μ. Σκουλάκη & μεγάλη συναυλία με τον Κ. Μακεδόνα

20.12.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:12

agoraΜε μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ξεκίνησαν και επίσημα χθες, Δευτέρα 19/12/2011, το βράδυ, οι εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ), για την περίοδο των Χριστουγέννων, με την υποστήριξη της Cyta, θυγατρικής του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

 

Το σύνθημα της έναρξης των εκδηλώσεων έδωσε στις 21.00 ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με την επίσημη φωτοδότηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου της Αγάπης και της Ελπίδας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

 

p1«Το μήνυμα, που θέλω να στείλω ως Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων είναι ότι, τα φετινά Χριστούγεννα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θα είναι για όλους μας διαφορετικά. Για κάποιους όμως θα είναι και δύσκολα. Ας προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε τις Άγιες αυτές Ημέρες τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας», τόνισε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό περιεχόμενο της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων και συλλόγων των Χανίων είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

 

«Ο Δήμος Χανίων προσπαθεί στους δύσκολους καιρούς, που διανύουμε, να συμπαραστέκεται σε εκείνους που έχουν ανάγκη, με την ενίσχυση των συσσιτίων, την προώθηση του θεσμού του κοινωνικού παντοπωλείου, στηρίζοντας σε συνεχή βάση τις κοινωνικές οργανώσεις του τόπου μας», πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον γνωστό καλλιτέχνη, Κώστα Μακεδόνα, για τη συμμετοχή του, καθώς και τον μέγα Χορηγό της εκδήλωσης την εταιρία τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος

 

Τις εκδηλώσεις άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων με μουσικό πρόγραμμα, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Πρωτοσύγκελο, Δαμασκηνό Λιονάκη, και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Cyta, κ. Χρίστο Λιμνατίτη.

 

p2Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν γνωστές επιτυχίες του Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε, καθώς και τους καλλιτέχνες, Άσπα Θεοφίλου και τους Γιώργο και Σταύρο Μυλωναδάκη.

 

Αποκορύφωμα της βραδιάς υπήρξε η στιγμή της αντίστροφης μέτρησης για τη φωταγώγηση του Δένδρου της Αγάπης και της Ελπίδας, κατά την οποία οι χαρούμενες φωνές των μικρών παιδιών έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας: Creta Channel, FlashNews.gr, Radio 98.4, Real Super FM 89.6, ΑΓΩΝΑΣ της Κρήτης, ANT1 97.0 Δυτικής Κρήτης, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΚΡΗΤΗ TV, ΚΥΔΩΝ, ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. 

 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ για την εορταστική περίοδο περιλαμβάνει συνολικά τριάντα (30) εκδηλώσεις, με τις περισσότερες από αυτές να απευθύνονται σε παιδιά, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη συμπαράσταση μας τις Άγιες αυτές Ημέρες.

 

 

video