Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

16/2/2011, «Προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή τα θέματα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης»: Επισημάνσεις κατά τη διάρκεια σύσκεψης παρουσία του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης

16.02.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:02

Θέματα που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης στο νέο  “Καλλικρατικό” Δήμο Χανίων, καθώς και οι μεταβολές σχολικών μονάδων εξετάστηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση την οποία είχαν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011, το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Χανίων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης με την αρμόδια για θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχο, Χρυσούλα Χατζηδάκη και τον εκτελούντα χρέη Αναπλ. Δημάρχου Νίκο Ξυνίδη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης, ο Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Κανδαράκης και ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπαίδευσης  Ν. Χανίων, Μιχάλης Μπατουδάκης. 

Τόσο η κα. Χατζηδάκη όσο και ο κ. Ξυνίδης, επεσήμαναν ότι «η αντιμετώπιση των προβλημάτων του  τομέα της Παιδείας στο Δήμο Χανίων αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή», εκφράζοντας παράλληλα τη βούλησή τους για συνεχή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα, που αφορούν τις αρμοδιότητες του Δήμου σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τις σχολικές επιτροπές και τη χρηματοδότησή τους, καθώς και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

 Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της σχολικής στέγης, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων στις Δημοτικές Ενότητες (Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Ν. Κυδωνίας) του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων.

p1