Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

23/5/2011, Επίσκεψη Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Roland Wegener, στον Δήμο Χανίων

23.05.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

Τα συγχαρητήρια του στον Δήμο Χανίων για την ενεργό συμμετοχή του στις  εκδηλώσεις για την επέτειο της 70ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης διαβίβασε σήμερα Δευτέρα 23/5/2011 ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Roland Wegener, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων.

Ο κ. Wegener στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με τον εκτελούντα χρέη Αναπλ. Δημάρχου, Νίκο Ξυνίδη, και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Χριστίνα Φραγκογιάννη, τόνισε ότι οι μάχες του 1941 μας θυμίζουν ότι πρέπει να κάνουμε το παν, ώστε τέτοιες μέρες να μην ξανάρθουν ποτέ και πρόσθεσε «οι ενέργειές μας θα πρέπει να καθοδηγούνται από τον ανθρωπισμό».

Παράλληλα, ο κ. Πρέσβης ενημερώθηκε για τον «Καλλικράτη» και τις τομές που επιχειρούνται στον Δήμο Χανίων και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την οικονομική κρίση.

Περαιτέρω, αναφερόμενος ο κ. Wegener στον τομέα του τουρισμού έκανε λόγο για αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και βελτιώσεις, που πρέπει να επέλθουν στις ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής παρουσιάστηκαν στον κ. Πρέσβη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που έχουν να επιδείξουν τα Χανιά στον συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στον κ. Wegener προσφέρθηκε η φωτογραφική συλλογή του Paul Blanc, Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Κρήτη (1886 – 1901) «Κρήτη – Εικόνες μιας Εποχής».

p1

p2