Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

2/2/2011, «Έγκριση Σκοπιμότητας Κατασκευής Κέντρου Υγείας στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου»: Απάντηση Γ.Ν. Χανίων σε Δήμαρχο Χανίων Μ. Σκουλάκη

02.02.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:02

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» με την υπ΄ αριθμ.  12/πρκ2/20-01-11 Απόφαση του ενέκρινε από άποψη σκοπιμότητας την κατασκευή Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Αστικού Τύπου στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου.

 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό έγγραφο του Γ.Ν. Χανίων σε απάντηση της πρόσφατης επιστολής του Δημάρχου Χανίων Μ. Σκουλάκη για την κατασκευή Κ.Υ. Αστικού Τύπου στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου. Όπως τονίζεται «η δαπάνη κατασκευής του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, με συνολική έκταση τα 1.500 τ.μ., υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 2.250.000 €, ενώ παράλληλα τίθεται η προϋπόθεση κατεδάφισης του Παλαιού Νοσοκομείου από τον Δήμο Χανίων. Φορέας Υλοποίησης του έργου θα είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ και Φορέας παρακολούθησης το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με την υπ΄ αριθμ. 2870/17.1.2011 επιστολή του προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπο Δουλγεράκη, είχε ζητήσει, κατόπιν σχετική συνεννόησης με το Υπουργείο Υγείας, την 7η ΔΥΠΕ και τη ΔΕΠΑΝΟΜ, την προώθηση των διαδικασιών, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την κατεδάφιση του Παλαιού Νοσοκομείου. «Γνωρίζοντας την ευαισθησίας στο θέμα αυτό, ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας για την προώθηση του, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας» σημείωνε χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Επισυνάπτεται η απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.