Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

11/4/2011, «Η δημοτική αρχή των Χανίων έπραξε το καθήκον της»: Επισημάνσεις Μ. Σκουλάκη σε Συνέντευξη Τύπου για Λιμενικό Περίπτερο

11.04.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

«Η δημοτική αρχή των Χανίων έπραξε το καθήκον της». Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, αναφορικά με την κατεδάφιση του Λιμενικού Περιπτέρου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/4/2011, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων και κατά την οποία παρουσιάστηκαν στους δημοσιογράφους, όλα τα βήματα και οι ενέργειες που ακολουθήθηκαν από τη δημοτική αρχή, αλλά και από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, αναφορικά με το Λιμενικό Περίπτερο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων μια από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες της Δημοτικής Παράταξης «Χανιά  - Ο Δήμος μας Αλλάζει», η οποία αφορούσε την ανάδειξη του Τεμένους Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμί) στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, έγινε πράξη.

Ο Δήμαρχος Χανίων υπενθύμισε μάλιστα πως ήδη από τις 12 Ιανουαρίου 2011 – λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής - είχε ζητήσει με σχετική επιστολή του προς την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, «την άμεση σύγκληση του ειδικού οργάνου (Κ.Α.Σ. – Κ.Σ.Ν.Μ.), ώστε να γνωμοδοτήσει το συντομότερο επί του θέματος», ενέργεια η οποία και δρομολόγησε τις εξελίξεις.

Ακολούθησε η θετική Γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με ψήφους 12-10 και η απόφαση ότι το Λιμενικό Περίπτερο δεν αποτελεί μνημείο. Η εν λόγω Γνωμοδότηση επικυρώθηκε πρόσφατα από την Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

Αναφορικά με την επιλογή της ημερομηνίας και της ώρας κατεδάφισης ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι επιλέχτηκε μη εργάσιμη ημέρα και ώρα, προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα και χωρίς κινδύνους για περαστικούς και πολίτες η όλη διαδικασία της κατεδάφισης, ενώ για τις ώρες που υπήρχαν πολίτες στο λιμάνι είχε υπάρξει μέριμνα για τη συνδρομή των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου. Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία που δημιουργήθηκε στην περιοχή, ενώ προσωρινά τόνισε πως θα επιστρωθεί το εν λόγω σημείο, εν όψει μάλιστα και της άφιξης των επισκεπτών των νέων κρουαζιερόπλοιων, που αναμένονται στο Λιμάνι της Σούδας. 

Σημειώνεται, ότι ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ευχαρίστησε θερμά τον Προϊστάμενο της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλη Ανδριανάκη, για τη συνεργασία του, καθώς και τους Αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, που ενεπλάκησαν στη διαδικασία κατεδάφισης.

p1