Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

4/10/2011, Με Μεγάλη Επιτυχία Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα ο «Αγροτικός Αύγουστος 2011»: Χιλιάδες οι Επισκέπτες της Έκθεσης, Ικανοποιημένοι Εκθέτες και Διοργανωτές

04.10.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 11:10

Με κεντρικό μήνυμα «Επιστροφή στις ρίζες μας. Να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε. Να επανέλθουν τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια» ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη διοργάνωση «Αγροτικός Αύγουστος 2011», στο πλαίσιο της οποίας είκοσι έξι (26) εκθέτες από όλη την Κρήτη παρουσίασαν, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας είχαν τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικής ποιότητας κρητικά προϊόντα, να τα γευτούν και να ενημερωθούν για την κρητική διατροφή. Παράλληλα, γνώρισαν τα περίφημα είδη λαϊκής τέχνης, καθώς και τα χρώματα και τα αρώματα της κρητικής παράδοσης. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις «κλείστηκαν» από πλευράς παραγωγών εμπορικές συμφωνίες.

 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γεώργιο Καμίνη, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, Βουλευτών του Νομού, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, του Προέδρου του ΕΒΕΧ, Ευάγγελου Σπανουδάκη, του Αντιδημάρχου Χανίων, αρμόδιου για τον πρωτογενή τομέα, Ελευθέριου Αμπαδιωτάκη, του γνωστού δημοσιογράφου, Δημήτρη Καμπουράκη, εκπροσώπων της Παγκρήτιας Ένωσης Κρητών, της Κρητικής Εστίας, της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και πλήθους κόσμου.

 

«Ως Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που η καρδιά της Κρήτης χτυπά στην αγκαλιά της Αθήνας. Ευχαριστώ γι’ αυτό πολύ τον Δήμο Αθηναίων και ιδιαίτερα τον Δήμαρχό του Γιώργο Καμίνη, που μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

«Το μήνυμά μας από εδώ από την Πλατεία Κλαυθμώνος είναι: Να επιστρέψουμε στη γη μας, στις ρίζες μας. Να επαναφέρουμε τα αγνά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια. Να καταναλώνουμε κατά προτεραιότητα αυτά που παράγουμε. Να μετατρέψουμε επιτέλους σε θετικό το εμπορικό ισοζύγιο των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας έναντι των εισαγωγών» τόνισε ο κ. Σκουλάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για το γεγονός ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την κατ’ εξοχή αγροτική χώρα μας, οι ετήσιες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων κυμαίνονται στα 5-6 δισ. ευρώ.

 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον Δήμο Αθηναίων και ιδιαίτερα τον Δήμαρχό, Γιώργο Καμίνη, τους Κρήτες της Αθήνας, την Παγκρήτια Ένωση Κρητών, την Κρητική Εστία και την Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, που με προθυμία και μεράκι στήριξαν τη δράση.

 

Από την πλευρά του ο κ. Αμπαδιωτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ήδη 25 παραγωγοί υπέγραψαν συμφωνίες με τυποποιητή και χονδρέμπορο για την παραγωγή τυποποιημένου ελαιολάδου για τα έτη 2012 και 2013. Το προϊόν φέρει την ονομασία "Της Κρήτης το Ομαδικό" και πωλείται από το καλοκαίρι».

 

Η παγκρήτια έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2011» ήταν αφιερωμένη στη συμβολαιακή γεωργία και την προώθησή της. Το πλεονέκτημα της συμβολαιακής γεωργίας είναι η σταθερή τιμή για τον παραγωγό, η ασφάλεια για το εισόδημα του και κατ'' επέκταση η σταθερή τιμή για τον καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι από τον Δήμο Χανίων προγραμματίζεται η διοργάνωση της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2011

p1

p2

p3

p4