Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

5/5/2011, Στο Δήμο Χανίων: Σύσκεψη για την προετοιμασία των εκδηλώσεων στα πλαίσια της 70ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, στα γεωγραφικά όρια του νέου Δήμου

05.05.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

Η προετοιμασία των εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της 70ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, στα γεωγραφικά όρια του νέου Δήμου Χανίων, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στο Δημαρχείο Χανίων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη.

 

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων  Γαβριήλ Κουρής, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της  Περιφερειακής  Ενότητας  Χανίων,  Σήφης Μαρκάκης και υπηρεσιακοί  παράγοντες του Δήμου.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης,  ο Δήμαρχος Χανίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκδήλωση μνήμης  που θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Πόλη των Χανίων η οποία καταστράφηκε από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς.

 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα λάβει χώρα την  Τρίτη 17 Μαΐου 2011 και ώρα 20:00 στην πλατεία του πρώην Λιμενικού  Περιπτέρου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

- Επιμνημόσυνη δέηση.

- Αποκαλυπτήρια πληροφοριακής πινακίδας για το γεγονός αυτό

- Προβολή βίντεο

- Χαιρετισμό από τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

- Αναφορά στα γεγονότα από τον κ. Μιχάλη Ανδριανάκη, προϊστάμενο της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

- Έκθεση φωτογραφίας, με θέμα τις καταστροφές της παλαιάς πόλης των Χανίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

- Συναυλία από  τη Μικτή Χορωδία Δήμου Χανίων

Τραγούδι Δέσποινα Δρακάκη, Τάσος Ψαλιδάκης.

Διδασκαλία Χορωδίας Δέσποινα Δρακάκη

Πιάνο: Δέσποινα Δρακάκη και Ευριπίδης Σταμάτιου

Καλλιτεχνική επιμέλεια και Δ/νση Μικτής Χορωδίας Παύλος Μπαϊλάκης.

 

Την οργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

p1