Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

15/1/2011, Εθιμοτυπική Επίσκεψη του Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα στον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη

15.01.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:01

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, πραγματοποίησε σήμερα  Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 το μεσημέρι ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα, κ. Abdelkader El Ansari. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης, Δημήτρης Λειψάκης και Μανούσος Λιονάκης, καθώς και η εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την από κοινού συνεργασία στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, καθώς και του περιβάλλοντος.

 

Ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα έθεσε στον Δήμαρχο Χανίων το ζήτημα της καταγραφής των υπηκόων του Μαρόκου, που βρίσκονται στον Νομό Χανίων, με νόμιμο ή μη τρόπο. Αναγνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα και ειδικότερα αυτό της «σύγχρονης δουλεμπορίας» επισημάνθηκε ότι πρόθεση της Πρεσβείας είναι να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους εν λόγω υπηκόους. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρξει στενή συνεργασία, με την άφιξη μάλιστα εντός των επομένων ημερών υπαλλήλων της Πρεσβείας και τη λειτουργία ειδικού Γραφείου στον Δήμο Χανίων.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης γνωστοποιήθηκε επίσης ότι στο προσεχές διάστημα θα ιδρυθεί στην Κρήτη προξενική αρχή του Βασιλείου του Μαρόκου.

 

Ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου προσέφερε στον Δήμαρχο Χανίων μία έκδοση για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σκουλάκης του προσέφερε εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

p1