Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

2/9/2011, Εκδήλωση Μνήμης για τη Μικρά Ασία: Την Κυριακή 4/9/2011 στον Αύλειο Χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακόπουλου

02.09.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

«Οι Μικρασιάτες έφεραν μαζί τους τις πικρές μνήμες τους, αλλά και τα ήθη και έθιμά τους, τις αξίες και τον πνευματικό τους πολιτισμό. Ευτυχώς ο χρόνος μπόρεσε να επουλώσει τις πληγές τους, αλλά δεν άφησε τις μνήμες να ξεθωριάσουν». Στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2/9/2011, το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, για την εκδήλωση μνήμης για τη Μικρά Ασία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011, στις 19.30, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακόπουλου.

Ο κ. Λειψάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν τα δρώμενα, τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, τα παραδοσιακά τραγούδια, τη μουσική και τους χορούς της Μικράς Ασίας, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το  Κοινοτικό Συμβούλιο Βαμβακοπούλου, την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πλάτανο» και την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων για τη συμβολή τους στην εκδήλωση.

Από την πλευρά τους οι συνδιοργανωτές παρουσίασαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ενώ η Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη, τόνισε ότι χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει ούτε παρόν ούτε μέλλον και πρόσθεσε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι η διάσωση της μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

p1