Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

23/9/2011, Επιτυχής η Διοργάνωση των Εκδηλώσεων για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς ΙΧ: Από τον Δήμο Χανίων, τους «ΠοδηΛάτρεις» και το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων

23.09.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

Mε επιτυχία διοργανώθηκαν από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τους «ΠοδηΛάτρεις» και τη συμμετοχή του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων την Πέμπτη 22/9/2011 οι δράσεις για την ανάδειξη της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη των Χανίων, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) και της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου).

«Στόχος της δημοτικής αρχής των Χανίων είναι η ασφαλής και ελεύθερη κίνηση των πεζών μέσα στην πόλη. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να εντάξουμε στην κοινωνία μας νέους τρόπους μετακίνησης, όπως τα ποδήλατα και την ευρύτερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς». Το μήνυμα αυτό έστελλε προσερχόμενος στον χώρο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής επικεντρώνονται στη δημιουργία ζωνών χωρίς αυτοκίνητα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε:

           Ποδηλατικό αγώνα (σιρκουί) στην Παλιά Πόλη των Χανίων - υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Χανίων – και με διοργανωτή τον ποδηλατικό Σύλλογο «ΤΑΛΩΣ/ANEK LINES».

           Κλείσιμο οδού Τζανακάκη για τα αυτοκίνητα (από το ύψος του Δημοτικού Κήπου μέχρι τη Δημοτική Αγορά) – Διοργάνωση στο χώρο μουσικών και άλλων δρωμένων για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με τους ΠοδηΛάτρεις.

           Δωρεάν μετακίνηση όλων των πολιτών με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων.

          Ποδηλατοπορεία στην πόλη των Χανίων - υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Χανίων – και με διοργανωτή τους ΠοδηΛάτρεις.

p1

p2

p3