Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

24/3/2011, Ενημέρωση Μαθητών με Αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό: Εκδηλώσεις στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

24.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 09:03

Για την σπατάλη αλλά και για τους τρόπους εξοικονόμησης του πολύτιμου αγαθού του νερού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μικροί μαθητές χθες, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Βιολόγο, Μιχάλη Ζουμαδάκη. Η ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων, που διοργανώθηκαν στον χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης στον Δημοτικό Κήπο και στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας. 

 

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον κύκλο του νερού, καθώς και για τα συστήματα υδροδότησης του Δήμου Χανίων, όπως αυτό λειτουργεί σήμερα. Ειδικότερα, οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν την πορεία του νερού από τις πηγές του Πλατάνου στην Αγυιά μέχρι τα σπίτια μας και πιο συγκεκριμένα πώς το νερό μέσω σωληνώσεων μεταφέρεται στις δεξαμενές νερού στην περιοχή Βαντέ και στη δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη, από όπου μετά τη χλωρίωση εισέρχεται στο δίκτυο διανομής.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απορίες τους αλλά και να ενημερωθούν για το πρόβλημα της λειψυδρίας, που εντείνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

p1

p2