Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011 | 06/09/2011 02:09

6/9/20011, Υπεγράφη η πράξη κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου «Δρόμος σύνδεσης περιαστικών Δήμων της πόλεως των Χανίων»: Από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θαν. Καρούντζο, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη

Η πράξη κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων έκτασης 49.364,53 τ.μ., για την κατασκευή του έργου «Δρόμος σύνδεσης περιαστικών Δήμων της πόλεως  των Χανίων», υπεγράφη σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011, στο Δημαρχείο Χανίων, από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάση Καρούντζο, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

 

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καρούντζος, «μετά από εννέα μήνες, ξεκαθαρίστηκε το θέμα των αρμοδιοτήτων για το μεγάλο αυτό έργο που αφορά την πόλη των Χανίων και το οποίο κινδύνευε με απένταξη από το ΕΣΠΑ, αν χάναμε τις προθεσμίες. Σήμερα, παρουσία και του Δημάρχου Χανίων, κηρύχθηκε η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των ακινήτων και συμφωνήσαμε για τις διαδικασίες στις οποίες  πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος Χανίων για τα ρυμοτομούμενα».

 

Την ικανοποίησή του για τη σημερινή εξέλιξη, εξέφρασε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

«Ευτυχώς μετά από εννέα μήνες, έγινε απεμπλοκή της διαδικασίας προώθησης του έργου. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αφορά την κατασκευή του περιαστικού  δρόμου από Σούδα έως Βαμβακόπουλο, o οποίος θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την πόλη των Χανίων, τόνισε ο κ. Σκουλάκης.

 

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει να προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν  στο τμήμα που βρίσκεται εκτός σχεδίου, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Χανίων ανέλαβε την υποχρέωση να συνεργαστεί με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τα δύο, εντός σχεδίου τμήματα», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, εξηγώντας ότι δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, λόγω της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα σε αυτόν, από τον Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κων. Μητσοτάκη.

 

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, παραβρέθηκαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

 

p1