Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

24/1/2011, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

24.01.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 08:01

Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών κατεδάφισης του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων και ανέγερσης στο χώρο αυτό, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, επισημάνθηκε - για μία ακόμη φορά -  σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε – σε κλίμα συναίνεσης - σήμερα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Τμήμα Δυτ. Κρήτης, κ. Αντώνης Πιταριδάκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, ο Υποδιοικητής του ΓΝ Χανίων κ. Μιχάλης Νικολαράκης, ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα υγείας, κ. Γιώργος Αρχοντάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γαβριήλ Κουρής, οι  αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τον Δήμαρχο Χανίων – θέση  με την οποία συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες – η κατεδάφιση του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου αποτελεί πλέον «μονόδρομο».

Ο κ. Σκουλάκης, επισήμανε ότι το παλαιό και εγκαταλελειμμένο αυτό κτίριο, με εμφανή τα σημάδια ετοιμορροπίας, έχει μετατραπεί σήμερα σε χώρο παράνομης διαμονής αλλοδαπών και τοξικομανών. Πρόσθεσε δε, ότι αν υπάρξει συναίνεση των αρμόδιων φορέων για την κατεδάφισή του και την ανέγερση στον χώρο αυτό, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, οι απαιτούμενες διαδικασίες πρέπει να επισπευσθούν, ώστε το έργο να ενταχθεί  για χρηματοδότηση στο  Π.Ε.Π. Κρήτης.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Πιταριδάκης, έκανε μία σύντομη αναφορά στις σχετικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί από το Επιμελητήριο αναφορικά με την στατικότητα του κτιρίου του Παλαιού Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι «το κτίριο δεν είναι ασφαλές και η κατεδάφισή του κρίνεται αναγκαία». Ο χώρος πρέπει να εξυπηρετήσει παράλληλα τις ανάγκες της περιοχής (πράσινο, ανάπλαση), δηλαδή η χρήση στο χώρο να είναι ήπιας παρέμβασης», σημείωσε ο κ. Πιτταριδάκης.

Την θέση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων  για κατεδάφιση του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου, ανέπτυξε  και ο κ. Εμμ. Αλιφιεράκης., ενώ από την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, τονίστηκε ότι «η ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση του Ιδρύματος από τους δεκάδες ασθενείς που καθημερινά δέχεται και βέβαια την καλύτερη λειτουργία του.

Όπως τονίστηκε, τόσο από το ΤΕΕ, όσο και από τον Ιατρικό Σύλλογο θα παρθούν αποφάσεις επικαιροποίησης των παλαιότερων αποφάσεων για την κατεδάφιση του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου, ενώ, καταληκτικά, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

 

p1