Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

13/5/2011, Σημαντικές επαφές του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα – Επισημάνσεις σε συνέντευξη Τύπου

13.05.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

Στις συναντήσεις και στις επαφές τις οποίες είχε με κυβερνητικούς παράγοντες κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, με στόχο την προώθηση και επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Χανίων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου, το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης,

 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων, κατά τη συνάντησή του με  τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Ντόλιο, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζεται η τροπολογία, που θα δίδει τη δυνατότητα μετατάξεων στους Δήμους, υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 

Θετική ήταν και η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλ. Αντωνόπουλο, κατά την οποία ο Δήμαρχος Χανίων έλαβε την διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ρύθμιση, με ευνοϊκούς όρους, των δανείων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

 

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται επίσης νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση της κυριότητας της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, της πισίνας του «Ξενία» και των Τάφων των Βενιζέλων απευθείας στον Δήμο Χανίων, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια των επαφών του κ. Δημάρχου με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

            Την  έντονη διαμαρτυρία  του για τη διακοπή της εξέλιξης του έργου «Κατασκευή εξωτερικής περίφραξης στο ποδηλατοδρόμιο του Δήμου Ακρωτηρίου Χανίων και συμπληρωματικές εργασίες βελτίωσης πίστας», εξέφρασε εξάλλου ο Δήμαρχος Χανίων,  προς τον Γ.Γ.Α. Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή και όπως δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου, αναμένεται σύντομα θετική εξέλιξη στο ζήτημα αυτό, με την ολοκλήρωση του έργου.

 

            Το θέμα της παραχώρησης της χρήσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Σούδας στον Δήμο Χανίων, συζήτησε εξάλλου ο κ. Σκουλάκης,  κατά την επίσκεψή του στον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, Στην ίδια συνάντηση, ζήτησε την παραχώρηση στον Δήμο Χανίων, της χρήσης του οικοπέδου που προέκυψε από την κατεδάφιση του Λιμενικού Περιπτέρου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, προκειμένου να προχωρήσουν οι όποιες παρεμβάσεις εξωραϊσμού του χώρου.

 

Η παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων, συζητήθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως είπε ο κ. Σκουλάκης, μέσα στον Μάιο, θα κατατεθούν οι προτάσεις από τον κ. Υπουργό προς τον Δήμο Χανίων.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε τέλος με  παράγοντες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της κατασκευής σχολικών κτιρίων στον Δήμο Χανίων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. και συγκεκριμένα, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας, του 2ου Γυμνασίου Ακρωτηρίου και του 4ου Γυμνασίου Χανίων . Στην ίδια συνάντηση, έλαβε τη διαβεβαίωση για κατασκευή μέσω ΣΔΙΤ και του 2ου Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας.

p1